avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , am nevoie de ajutorul vostru pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , am nevoie de ajutorul vostru pentru a putea intelege ...

Buna ziua , am nevoie de ajutorul vostru pentru a putea intelege urmatoarea situatie , sunt proprietar de 35 de ani pe terenul unde a fost construita casa unde am copilarit , detin titlu de proprietate pe curte si gradina dupa moartea parintilor titlu eliberat de primarie , intre timp m-am casatorit iar de mai bn de 30 de ani casa si terenul este folosit de sora mea care acum vrea sa treaca in proprietate casa si gradina pe numele fiui ei , eu nu sunt de acord datorita faptului ca s-au purtat urat in ultima perioada , iar acum am inteles ca m-au actionat in instanta pentru a putea deveni proprietar fiul acesteia , tin sa mentionez ca titlul de proprietate este la ei , l-am dat ptr ca dorea sa se intereseze ce este de facut ptr a obtine drepr de proprietate pe casa parinteasca iar eu momentab am cateva copii ale titlului , casa este pe numele parintilor care au murit in anii 1988 si acum doreste dezbatere de succesiune motiv ptr care i-am dat titlul , de curand m-a sunat si mi-a zis ca fiul ei a devenit proprietar pe casa , si ca m-a actionat in instanta ca sa poata sa obtina si curtea si gradina , vreau sa inteleg cum a putut face acest act de proprietate pe casa fiului ei in conditiile in care eu nu am fost chemat nicaieri ? nu trebuia sa se imparta casa din moment ce sunem
mostenitori am2 , ce se v-a intampla mai departe cu terenul si curtea ? pot sa refuz sa ma prezint la tribunal ? risc sa pierd curtea si gradina pe care sunt proprietar daca nu ma prezint ? ce este de facut ? multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Buna ziua!casa tatalui meu,este trecuta pe numele lui,in titlul ... zanfir traian zanfir traian Buna ziua!Casa tatalui meu,este trecuta pe numele lui,in titlul de proprietate al fratelui sau.Cum fac succesiunea,tatal fiind decedat.Multumesc! (vezi toată discuția)
Mostenire, drept de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua ! daca ma poate lamuri cineva ...va multumesc !.....situatia este in felul urmator ..primaria a actionat in judecata pe cei trei mostenitorii ai ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)