avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, as vrea sa aflu niste detalii despre ce se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, as vrea sa aflu niste detalii despre ce se intampla ...

Buna seara, as vrea sa aflu niste detalii despre ce se intampla cu un apartament dupa decesul unui proprietar. Parintii mei au un apartament, anul trecut mama a decedat. Anul acesta cand tata a fost sa plateasca impozitul a zis ca trebuie sa plateasca partea lui si a sotiei. Ce este de facut pentru a figura doar tata, la impozit. Specific ca noi suntem 3 surori si au trecut mai mult de 6 luni de la decesul mamei. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:44, 23 Ianuarie 2022
Părinții fiind căsătoriți, rolul fiscal este comun.
Pentru ca tatăl sa fie titular de rol, trebuie sa devina unicul proprietar al întregului apartament.
Pentru asta, dezbateti succesiunea după mama, după care dvs, copiii ii puteți dona tatălui cotele dvs.
Atenție însă, că la decesul tatălui, va trebui sa dezbateti din nou succesiunea și după el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament ... moni22 moni22 Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament detinut de parinti, mama a decedat. Eu am trei surori si eu trebuie sa trimit o procura pentru a ... (vezi toată discuția)