Nu se poate depune cerere de stramutare dupa ce s a pronuntat solutia pe fond? Am depus cererea intre data solutionarii si data depunerii cererii de apel. La Curtea de Apel s a respins cererea de stramutare si judecatoarea mi a recomandat un avocat mai bun. A gresit avocatul meu?
Curtea de Apel Cluj, banuiala legitima asupra impartialitatii. Cel ce mi a intentat proces are influenta in oras datorita meseriei si organizatiilor din care face parte. Doamna judecator nu mi a dat voie sa vorbesc si desi i am spus ca nu e corect sa mi ceara cheltuieli-onorariul avocatului sau pentru intocmire intampinare, a respins cererea mea cu obligarea de a plati 2000 lei.
Mi a spus ca nu pot cere stramutare dupa pronuntare sentinta si sa mi caut un avocat mai bun.
Haideti sa o luam pe rand (desi daca ati avut avocat, vorbim pentru alti utilizatori).
Ati avut un proces la Judecatorie. Proces care s-a finalizat, si s-a pronuntat o sentinta.
Apoi ati facut apel. S-a inregistrat apelul la Judecatorie si s-a trimis la Tribunal si s-a fixat termen.
Apoi, ati facut o cerere de stramutare, pe care ati inaintat-o catre Curtea de Apel.
Am inteles bine pana aici? Daca, nu, reformulati povestea.
Impartialitatea cui a fost vizata, a judecatorului de la judecatorie, de la tribunal sau de la curte?
Ati formulat cerere de suspendare a judecatii cand ati depus cererea de stramutare?
Raspundeti punctual la intrebari.
Sentinta s a pronuntat in data de 3.12, cererea de stramutare am depus o in 6.12 si cererea de apel in 12.01. Banuiala era asupra judecatorului care a aprobat ca martor pe tatal reclamantului, dar era vorba de influenta pe care o are reclamantul in oras si de care ma lovesc la tot pasul. Relatiile pe care le are in justitie, procuratura, politie, politicieni samd. m au detrminat sa incerc varianta cererii de stramutare. Multumesc.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mda, aparent s-ar putea spune ca procedural este cam ...scrântită, dar eu cred ca este si netemeinica cererea de stramutare. Deci, teoretic se poate cere stramutarea unui proces pe rol, in prima instanta sau in apel. Din ce spuneti, pe 6.12, cauza nu mai era, nici in prima instanta (ca instanta s-a dezinvestit), si nici in apel (ca instanta de apel nu a fost investita inca).
Pe de alta parte, daca impartialitatea vizeaza judecatorul de la prima instanta, procedural, stramutarea trebuia ceruta cat timp dosarul era la prima instanta, atunci, la momentul ala, cand a facut ceea ce spuneti dvs ca a facut (treaba cu martorul). Sau eventual o cerere de recuzare, cred ca ar fi fost mai potrivita (cu conditia sa fie dovedita).
Nu stiu cum a fost motivata cererea de stramutare insa, oricum, intre noi fie vorba, pentru ca a incuviintat ca martor pe tatal reclamantului, nu vi se accepta cererea de stramutare nici la momentul ala si nici dupa, dar ma rog, sa ramanem cu discutia pe procedura.
Deci, daca problema dvs era cu judecatorul de la fond, nu ar mai fi justificata cererea de stamutare in apel, pentru ca judecatorul de la fond a iesit din peisaj pentru ca s-a dezinvestit.
Mai mult, oricine poate sa invoce ca „reclamantul are relatii ...”, dar mai trebuie si dovedite si mai trebuie sa aiba legatura si cu cauza.
Pe de alta parte, este foarte posibil ca avocatul dvs sa fi procedat foarte corect, insa sa nu fi inteles dvs bine despre ce este vorba sau cum sta treaba. Se intampla des astfel de discutii si astfel de situatii de neintelegere a mecanismului.
Ordonanta 37/2009
umis
in data de 22/05/2009 am primit un ordin de revocare din functia de director executiv din cadrul unei anumite institutii conform ordonantei 37/2009.
M-am ... (vezi toată discuția)