avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere stramutare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere stramutare proces

Am pierdut procesul civil la prima instanta, sunt un termenul de apel. Catre ce instanta pot formula o cerere de stramutare ? Mai fac mentiunea ca instanta care mi-a respins cererile este aceiasi care a procedat aproape identic in alt proces civil intre mine si aceiasi intimata, incheiat in acest an, iar Curtea de apel mi-a respins si apelul si cerea de revizuire #-o.
Cel mai recent răspuns: niculae49 , utilizator 13:31, 29 Octombrie 2016
Stramutarea se poate cere ptr.motivele prevazute de art.140(1)NCPC"Stramutarea procesului poate fi ceruta pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica."
(2)Banuiala se considera legitima in cazurile in care exista indoiala cu privire la impartialitatea judecatorilor din cauza circumstantelor procesului,calitatii partilor ori a unor relatii conflictuale locale."Daca stamutarea se cere de la curtea de apel,competenta de solutionare revine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.[Art.142(1) teza a II a NCPC.)
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine ! M-a derutat oarecum faptul ca apelul trebuie trimi
Scuze ! ...trebuie trimis la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)
Poate fi solicitata stramutarea unui dosar de judecata catre o alta instanta din alt judet ? ContSters365439 ContSters365439 Doresc un raspuns va rog. Sunt din Suceava si as dori sa solicit stramutarea dosarului la Bucuresti sau in alt oras. Poate fi posibila stramutarea ? Sau, se ... (vezi toată discuția)
Schimbare tribunal judecare apel Claudiu_R Claudiu_R Buna ziua, As dori o recomandare privind oportunitatea schimbarii tribunalului unde se judeca apelul, tinand cont ca am castigat pe fond, partea adversa ... (vezi toată discuția)