in data de 22/05/2009 am primit un ordin de revocare din functia de director executiv din cadrul unei anumite institutii conform ordonantei 37/2009.
M-am adresat institutiei care a dat ordinul si in acelasi timp si instantei de contencios administrativ curtea de apel printr-un avocat pentru revocarea ordinului
Acelasi lucru i s-a intamplat si unui coleg de la alta institutie publica cu acelasi regim ca si a mea
Am angajat acelasi avocat la un interval de o saptamana care ne-a reperzentat la curtea de apel .Cu aceleasi motive la intampinarea pe care a facut-o avocatul , colegului l meu i s-a suspendat ordinul de demitere pana la pronuntarea instantei de fond iar mie mi s-a amanat procesul care a avut loc pe 22.07.2009 pentru data de 4.09.2009 motivul fiind ca directia de la care am fost demis nu a avut timp sa-si pregateasca apararea ,desi nu cu directia ma judec ci cu institutul national care a emis ordinul de demitere al meu .Cum va explicati amanarea ?Este legala la contenciosul administrativ ? sa pun la indoiala instanta ?ce sa fac mai departe ?sa ma adresez altei instante? pot?
Solicitarea unui termen pentru pregatirea apararii este prevazut de legiuitor in art. 156 C.pr.civ., astfel ca instanta a admis cererea procedural.
Indiferent de cadrul procesual, civil/contencios/penal acordarea acestui termen pentru aparare este legal si prevazut si de Constitutie.
Nu puneti la indoiala impartialitatea judecatorului pentru ca nu aveti de ce. Nu puteti sa va adresati altei instante pentru astfel de motive de banuiala...
Asteptati sa vedeti ce se va intampla la termenul de judeecata din 04.09...si tineti-ne la curent...
Aveti incredere in sistemul judiciar! ;)
Exista posibilitatea ca in cazul in care aveti motive de banuiala legitima sa depuneti o cerere de stramutare a litigiului ... art.37 alin.2 c.pro.civ. dispune că “bănuiala se socoteşte a fi legitimă ori de câte ori se poate spune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor pricinii, calităţii părţilor sau vrăjmăşiilor locale”. În practică, acesta este cel mai frecvent motiv de strămutare invocat. Circumstanţele invocării lui au un caracter general, legiuitorul având în vedere împrejurări de o gravitate însemnată care ar putea pune în primejdie obiectivitatea şi imparţialitatea judecătorilor.
Partea care invocă bănuiala legitimă trebuie să dovedească împrejurările ce o determină să aprecieze neobiectivitatea instanţei de judecată. Numai motive sau împrejurări serioase şi certe, din care să reiasă imparţialitatea judecătorilor sunt de natură să îndreptăţească o asemenea cerere. Invocarea unor greşeli de judecată (respin-gerea unei probe solicitate, pronunţarea unei hotărâri interlocutorii care face să se prefi-gureze rezultatul judecăţii, etc.) nu pot constitui temeiuri suficiente pentru strămutarea pricinii, acestea fiind îndreptate prin exercitarea căilor de atac.
Stramutare proces
geco
Buna ziua.
Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)