Buna ziua!
Vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie daca faptul ca patronul firmei cu care sunt in litigiu este in top 300 si cu multe influente in oras poate constitui motiv pentru a cere stramutarea cauzei in alt oras. In fapt eu chiar m-am stabilit cu familia in Bucuresti dar inca nu mi-am facut mutatia acolo. Pot proba acest fapt (mutarea in Bucuresti) prin faptul ca sotul meu este cadru militar si a fost mutat la ordin iar logic ne-am mutat cu intreaga familie. In prezent locuim la socrii pentru ca nu am reusit sa ne vindem apartamentul pentru a cumpara unul in Bucuresti si nu intentionam sa ne facem mutatie la socrii ca apoi sa trebuiasca sa schimbam iar buletinele cand le luam apartament.
Avand in vedere cele prezentate va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de formulare a cererii de stramutare, mai ales a motivarii cererii. Si sa-mi spuneti si mie daca fiind litigiu de munca mai trebuia sa iau timbre sau sa platesc vreo taxa.
Multumesc!
Motive am, dar care din motive le trec? Cele legate de faptul ca patronul este persoana publica sau cele legate de mutarea cu famila....sau ambele? Cererea o inaintez instantei la urmatorul termen, sau la registratura? Un model de astfel de cerere daca se poate.
Potrivit art.37 C.proc.civ., strămutarea unei pricini de la o instanţă la alta de acelaşi grad, poate fi dispusă în următoarele 3 situaţii :
a) când una din părţi are două rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv printre magistraţii instanţei sau asistenţii judiciari ai instanţe; b) pentru motive de bănuială legitimă;
c) pentru motive de siguranţă publică.
În privinţa celui de al doilea motiv de strămutare,art.37 alin.2 c.pr.civ. dispune că
“bănuiala se socoteşte a fi legitimă ori de câte ori se poate spune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor pricinii, calităţii părţilor sau vrăjmăşiilor locale”. În practică, acesta este cel mai frecvent motiv de strămutare invocat. Circumstanţele invocării lui au un caracter general, legiuitorul având în vedere împrejurări de o gravitate însemnată care ar putea pune în primejdie obiectivitatea şi imparţialitatea judecătorilor. Totuşi, cu titlu exemplificativ se poate
menţiona ca împrejurări ce ar constitui un asemenea motiv de strămutare a pricinii următoarele : când una dintre părţi era magistrat la instanţa respectivă sau rudă apropiată cu unul din magistraţii ce deţinea o funcţie de conducere la instanţa respectivă; când partea adversă se bucură de o notorietate în localitatea în care funcţionează instanţa, datorită activităţii sale profesionale sau politice pe plan local, etc.
Partea care invocă bănuiala legitimă trebuie să dovedească împrejurările ce o determină să aprecieze neobiectivitatea instanţei de judecată. Numai motive sau împrejurări serioase şi certe, din care să reiasă imparţialitatea judecătorilor sunt de natură să îndreptăţească o asemenea cerere.
Cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă se depune la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Multumesc si mai am o intrebare. Pot sa cer stramutarea in Bucuresti si sa arat ca motiv faptul ca m-am stabilit cu familia acolo, sau instanta decide unde va stramuta cauza?
Ordonanta 37/2009
umis
in data de 22/05/2009 am primit un ordin de revocare din functia de director executiv din cadrul unei anumite institutii conform ordonantei 37/2009.
M-am ... (vezi toată discuția)