Buna ziua,
Situatia mea e mai complicata.. cred. Sunt legal casatorita cu sotul meu, cetatean american insa suntem despartiti in fapt din 2019. Avem impreuna un baietel de 3 ani jumatate. Ultima data cand a vazut copilul a fost in 2020... Il suna din cand in cand si imii trimite filmulete sa i le arat dar altfel nu se implica deloc in cresterea baiatului. Inca sotul meu este plecat din tara si locuieste in Marea Britanie. Nu are un loc de munca stabil si situatia lui financiara se bazeaza pe investitii in bitcoin, Nu are o casa stabila, din cate stiu eu.
In tot acest timp mie mi-a scris mesaje pe tosate retelele de socializare, a facut zeci de conturi, emailuri... telefoane, in care nu face decat sa insulte, sa jigneasca si sa inventeze minciuni si calomnii. Ne-am despartit din cauza certurilor si iesirilor lui violente pe care el le justifica in fel si chip.
Copilul meu este nascut in Romania insa mi-e teama ca poate sa imi ia copilul in America. Un alt motiv pentru care va scriu este sa va intreb daca as putea obtine autoritate parinteasca totala asupra copilului meu? Nu vreau sa ii impiedic accesul la copil, asadar nu am nimic impotriva vizitelor, telefoanelor, si orice mai stabileste instanta in aceste situatii... dar as vrea sa nu depind legal de el de cate ori am nevoie sa scot copilul din tara sau sa ii fac actele si vaccinurile necesare pentru ca inca sotul meu nu este deloc un om cu care sa pot sa comunic si pentru ca ma tot ameninta ca ajunge el in America, face bani si imi ia copilul...
Va multumesc anticipat pentru indrumari si va stau la dispozitie cu orice informatie am emis. Mai mentionez ca ne-am casatorit legal in Romania.
În cazul acesta procesul se va desfășura în București.
Aveți șanse sa câștigați exercitarea autorității părintești în mod exclusiv, fără sa mai aveți nevoie în viitor de acordul tatălui în vreo decizie referitoare la copil.
Contactați urgent un avocat ca să discutați pe larg pentru a înțelege procedura, etapele, durata și care sa va sprijine în acest demers.
Dacă aveți casatoria transcrisa în România puteti introduce și cererea de divorț. În caz contrar va puteti rezuma momentan doar la stabilirea domiciliului copilului la dvs, execitarea autorității părintești și pensia se întreținere.
Atenție, pensia nu se acorda retroactiv ci doar de la data solicitării în instanta.
În orice caz, discutați toate aceste aspecte în detaliu în cadrul unei consultante în privat, în mod confidențial.
Divort cu un copil
miram7
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru situatia urmatoare:
Sunt casatorita de 4 ani. pe parcursul casatoriei am achizitionat o ... (vezi toată discuția)