avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor noapte si concediu anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor noapte si concediu anual

Buna seara, la program de 4pm-1am, cu 1 ora pauza neplatita, cat % trebuie sa fie sporul de noapte, si daca se aplica la brut sau net? Si, concediul anual de odihna trebuie platit, indiferent ca este la stat sau privat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 26 Ianuarie 2022
Sporul se aplica la brut.

Indemnizația de concediul anual de odihna trebuie plătită, în caz de solicitare, indiferent ca este la stat sau privat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu inteleg, ce inseamna "la solicitare"? Adica trebuie sa solicit eu sa-mi fie platit concediul anual?
Si in legatura cu sporul, care este procentul pentru programul mentionat? De luni pana sambata la 1am
Mersi pentru raspunsul rapid.

Cornel Vasile a scris:

Indemnizația de concediul anual de odihna trebuie plătită, în caz de solicitare, indiferent ca este la stat sau privat.

Imi poate spune cineva procentul exact de spor pentru acest tip de program, va rog?

ondalin a scris:

Nu inteleg, ce inseamna "la solicitare"? Adica trebuie sa solicit eu sa-mi fie platit concediul anual?
Si in legatura cu sporul, care este procentul pentru programul mentionat? De luni pana sambata la 1am
Mersi pentru raspunsul rapid.

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii
Art. 126.
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau un raspuns dodisor1962 dodisor1962 As dori sa stiu daca la o firma privata ,patronul are obligatia de a plati angajatilor atat sporul de vechime cat si orele de noapte ,acest angajat ar avea ... (vezi toată discuția)
Spor pentru munca de noapte andreeastef andreeastef buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este sporul pentru munca de noapte.va multumesc (vezi toată discuția)
Calcul spor noapte elispo2000 elispo2000 Pentru un paznic din sistemul bugetar care are un salar de încadrare de 657 lei şi un spor de vechime de 15%, cum se calculează sporul de noapte? Se aplică ... (vezi toată discuția)