avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bijuterii confiscate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bijuterii confiscate

se pot recupera bijuterile din aur in urma efectuarii unei perchezitii? perchezitia a vut loc in 2002, persoana respectiva fiind scoasa de sub urmarire penala
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 07:32, 22 Ianuarie 2010
scoaterea de sub urm penala s-a dispus prin ordonanata procurorului.
exista proces verbal de confiscare a bijuteriilor.
persoana respectiva era acuzata la aceea data de savarsirea infractiunii prev. in art.2 din legea 143/2000 si a inf. prev la art.175 din legea 141/1997.
ana cata a scris:

exista proces verbal de confiscare a bijuteriilor.


Poate credeti ca am vorbit degeaba mai devreme. Uitati ce spune codul de procedura penala:
"Obiectele si inscrisurile predate sau ridicate in urma perchezitiei si care nu au legatura cu cauza se restituie persoanei careia ii apartin. Obiectele supuse confiscarii nu se restituie."
bijuteriile au fost ridicate in vederea cercetarii.in fine.....
Daca aveti nedumeriri de ce nu faceti o cerere la procuror (pentru ca dosarul nu a ajuns in instanta) si vedeti ce raspuns primiti.
Cerere la parchet la Prim Procuror de restituire a bunurilor avand in vedere ca faptuitorul a fost scos de sub urmarirea penala. In functie de raspuns va putem sfatui in continuare

Alte discuții în legătură

Restituire bunuri megg megg Buna ziua ! Am si eu nevoie de un ajutor si anume, niste informatii legate de recuperearea obiectelor ridicate in urma unei perchezitii domiciliare. In iunie ... (vezi toată discuția)
Restituire bunuri confiscate in penal Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca cu ocazia perchizitiei domiciliare intr-un dosar penal au fost ridicate o serie de bunuri in vederea confiscarii. instantade fond a dispus ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa mi recuperez banii pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai ... (vezi toată discuția)