avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt propietarul unui teren extravilan de 4000mp ,cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt propietarul unui teren extravilan de 4000mp ,cu lungimea ...

Sunt propietarul unui teren extravilan de 4000mp ,cu lungimea de 300m si latimea de 13,4m.Intre lotul meu si alt lot privat ,exista o suprafata de teren cu latimea de 7m pe aceiasi lungime de 300m(aproximativ 2100mp) denumita in acte "rezerva primarie",care nu are nicio utilitate(cresc balarii). Mentionez ca propietarul celuilalt lot privat nu este interesat de lotul dintre noi.Eu imi doresc sa-l cumpar pentru a-l transforma in drum cu latimea de 6m .Drumul imi este necesar in vederea dezmembrarii terenului din propietatea mea.Care este procedura legala pentru a-l cumpara? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Solomon Relu , utilizator 22:24, 25 Ianuarie 2022
Faceti o cerere in scris catre primaria respectiva pt a putea afla daca poate fi vsndut /concesionat.Teoretic exista terenuri in rezerva comisiilor de fond funciar pt solutionarea cererilor de reconstituire/constituire formulate in baza legii 18 .
Se poate concesiona in scopul de a-l transforma in drum ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum privat: obligatia vanzatorului sau a cumpărătorului? Georgianand Georgianand Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren, aflat in camp, fiind al 2lea lot de la strada principala , necesitand deci o cale de acces (drum privat). ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren/parcelare/drum de acces klaudiu.nagy klaudiu.nagy Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la modul in care as putea vinde o parcela dintr-un teren. La adresa: ... (vezi toată discuția)