avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara..Soțul -medic ,își desfășoară ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara..Soțul -medic ,își desfășoară activitatea intr-un ...

Buna seara..Soțul -medic ,își desfășoară activitatea intr-un cabinet(situat intr-o clinica),urmează sa achiziționeze spațiul..Va intreb dacă este bun comun sau propriu.acest imobil(dobândit ,in timpul căsătoriei..Nu gasesc vreo referire la imobilele destinate desfășurării profesiei…Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Amia42 , utilizator 13:13, 26 Ianuarie 2022
pai il cumpara pe pesoana fizica ?
Art 340 C civ lit c) prevede ca sunt bunuri proprii bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
Dar va face contractul pe persoana fizica,nu pe cabinet;de aceea va intrebam..
Multumesc
atunci e bun comun, iar. daca il va folosi in scop profesional, va avea intaietate in atribuire, numai va ca trebui sa va dea sulta jumatate din valoare
Suntem in Franta..Aici nu pot cumpara pe cabinet,decat daca constitui o societate imobiliara(complicat)..Dar notarul a spus ça fiind casatoriti in Romania,vom funcționa pe legea noastră..De aceea ne-a cerut articolele de lege după care spațiul va fi bun propriu sau comun..De aceea va intrebam dacă un spațiu cumpărat pe persoana fizica(deși destinat clar desfășurării profesiei) e bun propriu sau comun..
Multumesc mult..Zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii se transforma in bunuri comune? nicky79 nicky79 Cand aveam varsta de 8 ani am primit cu contract de vanzare cumparare o locuinta la tara.Acum vreau sa o vand si sa imi cumpar o alta locuinta.Acum am 34 de ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Cipone Cipone Sunt casatorit de 25 de ani dar vreau sa divortez. Sotia a dobandit mostenire un apartament acum 3 luni dupa decesul tatalui ei. Intrebare: in cazul ... (vezi toată discuția)
Partaj melinda67 melinda67 Buna ziua,aş dori să ştiu, dacă stăm cu familia de 20 ani în casa părinţilor, împreună avem cumpărate o maşină, soţul mai are cumpărate utilaje ... (vezi toată discuția)