Am o rugaminte. Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie? In luna decembrie 2009 am implinit 5 ani vechime in munca. Asa cum legea prevede, sporul de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă, deci din ianuarie 2010. Dupa noua lege a salarizarii mai trec in urmatoare transe de vechime si mi se mai acorda sporul de 10% sau trebuie sa pastrez salariul brut din luna decembrie si deci nu mai beneficiez de sporul care mi s-ar fi cuvenit. Multumesc.
cum sa nu beneficiati de spor de vechime in munca, acesta este cuprins in salariul brut, dar Legea 330 prevede stabilirea salariilor de baza la care se adauga sporul de vechime si alte sporuri de max.30%. Sporul de vechime in munca este prevazut in Codul muncii si trebuie acordat. Iar conf.art.31(1) din Legea nr.188/1999, salariul functionarului public este compus din salariul de baza, spor de vechime, etc.
Salar
lex_ethonor
va rog sa ma ajutati si pentru mine:lucrez la directia judeteana de paza mures,si as vrea sa stiu la ce sporuri am dreptul dupa 3 ani de vechime in munca ... (vezi toată discuția)