avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... URGENT cum se acorda spor vechime dupa legea 330/2009
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

URGENT cum se acorda spor vechime dupa legea 330/2009

Am o rugaminte. Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie? In luna decembrie 2009 am implinit 5 ani vechime in munca. Asa cum legea prevede, sporul de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă, deci din ianuarie 2010. Dupa noua lege a salarizarii mai trec in urmatoare transe de vechime si mi se mai acorda sporul de 10% sau trebuie sa pastrez salariul brut din luna decembrie si deci nu mai beneficiez de sporul care mi s-ar fi cuvenit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gianina5 , utilizator 08:58, 14 Ianuarie 2010
Cred ca nu mai beneficiati de el.... :(
cum sa nu beneficiati de spor de vechime in munca, acesta este cuprins in salariul brut, dar Legea 330 prevede stabilirea salariilor de baza la care se adauga sporul de vechime si alte sporuri de max.30%. Sporul de vechime in munca este prevazut in Codul muncii si trebuie acordat. Iar conf.art.31(1) din Legea nr.188/1999, salariul functionarului public este compus din salariul de baza, spor de vechime, etc.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
gianina5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)
Acordarea sporului de vechime - legislatie claudiu84 claudiu84 Spuneti-mi si mie unde scrie ca sporul de vechime se acorda incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care se implineste numarul de ani de vechime ? (vezi toată discuția)
Salar lex_ethonor lex_ethonor va rog sa ma ajutati si pentru mine:lucrez la directia judeteana de paza mures,si as vrea sa stiu la ce sporuri am dreptul dupa 3 ani de vechime in munca ... (vezi toată discuția)