avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Incasare valuta in cont Revolut la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Incasare valuta in cont Revolut la PFA

Buna ziua,

Colaborez ca si PFA cu venit real cu o firma din SUA care-mi plateste lunar anumite sume pentru serviciile prestate pe zona de recrutare. As vrea sa renunt la contul meu bancar de PFA si sa-mi primesc banii pe un cont de revolut in $.
De ce imi doresc asta? Pentru ca prin bancile intermediare pana ajungi in Romania platesc 10$, taxa de incasare e 2$, taxa de administrare lunara este de 15 lei, cursul valutar la banci este prost si la sume mai mari se pierde ceva bani.

Este posibil sa incasez valuta pe contul de Revolut, chiar si ca transfer bancar? Citisem in unele articole ca ar trebui sa ai un cont bancar in tara unde ai infiintat PFA-ul, este adevarat? Sau nu am nicio limitare pe partea de cont. Teoretic pot folosi extrasul de cont din Revolut pe $ pentru a dovedi incasarile pentru jurnalul de incasari si plati.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pe ce data se calculeaza schimbul valutar? raduma raduma Primesc cec-uri de la firme din SUA in dolari. Emit factura pe 02/02/2013 si pe cec scrie 05/02/2013 si incasez cecul in 05/05/2013. Pe ce data calculez ... (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)