avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am si eu o nedumerire in privinta unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am si eu o nedumerire in privinta unui dosar penal, ...

Buna ziua,
am si eu o nedumerire in privinta unui dosar penal, desi inca nu stiu daca dosarul a fost intocmit, dar va prezint situatia.
Anul trecut am fost adusa la parchet in calitate de suspect intr-un dosar de trafic de droguri, ulterior, cand vinovatilor le-a fost prezentat rechizitoriu, numele meu apare undeva la disjungerea cauzei(stiu ca inseamna constituirea unui nou dosar pentru noi de aici), dar apar si pe lista de martori in cauza principala. In decembrie am primit o instiintare ca mi s-a schimbat incadrarea juridica si anume: detinere de droguri de risc in vederea consumului propriu fara drept, desi nu exista niciun fel de proba in sensul asta, decat declaratia mea ca am consumat.
As vrea sa cer consultarea dosarului, dar conf. articolului 94 din cod de procedura legala, doar avocatul poate face o cerere in acest sens.
Intrebarea mea e daca pot sa solicit eu acest lucru de la parchet, in calitate de suspect si daca da, cum ar trebui sa procedez?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancaiuliastroe , utilizator 12:30, 26 Ianuarie 2022
Aveti dreptul in calitate de suspect sa solicitati consultarea dosarului, vedeti art. 94 alin. 8 c.p.p.
Multumesc. Ma puteti ajuta cu o cerere-tip?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am solicitat printr-o petitie la inspectoratul general al politiei romane ..sorin, ..sorin, Sa mi se comunice stadiul cercetărilor in dosarul penal in care am fost audiat ca martor in data de 12-01-2017 mi sa adus la cunoştinţă ca aceasta calitate ... (vezi toată discuția)
Nelamurire alexmarius2 alexmarius2 Buna ziua.Am o nelamurire destul de mare,am fost oprit in trafic alaturi de un prieten care conducea iar asupra mea s-au gasit un cantar electronic si 0.3 ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea politiei de a elibera copie pv constatare mary6 mary6 Buna dimineata.Va rog cu deosebit respect ,sa-mi spune-ti si mie daca, ag.politie,politia in principiu ,are obligativitatea prin lege sa elibereze/sa comunice ... (vezi toată discuția)