avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

buna ziua,am un proces pe rol pentru somatie de plata intre mine-debitor (persoana fizica) si un prestator de servicii-creditor(persoana juridica), am avut prima infatisare si s-a amanat o luna pentru studierea intampinarii.
Lucrurile stau astfel: am treierat in oct 2008 porumb cu un prestator de servicii fara a avea contract de prestari servicii si alte documente justificative, ne-am inteles verbal asupra unui pret si .........toate bune si frumoase pana in momentul in care mi-a efectuat lucrarea care..................a fost de cea mai proasta calitate, nu am putut valorifica produsul, a trebuit sa platesc omameni pentru a-l da prin ciur deoarece in timpul recoltarii s-a amestecat cu porumbul pamant si resturi vegetale datorita schimbarii unor dispozitive care in loc sa fie cele specifice porumbului au fost cele specifice graului, moment in care am cerut o renegociere a pretului, insa firma prestatoare nici nu a vrut sa auda. in luna iunie 2009 administratorul firmei a venit sa imi incaseze valoarea initiala insa am incercat o renegociere cu el dar nici nu a vrut sa auda, m-a amenintat ca ma da in judecata si mi-a emis factura in luna decembrie 2008 pe care mi-a trimis-o prin corespondenta in iulie 2009 in copie xerox.
am trimis intampinare la judecatorie in care am precizat cum au decurs lucrurile si am primit ca termen o amnare pentru studiul intampinarii
intrebarea mea este urmatoarea(precizez ca nu sunt jurist si nu stiu prea bine cum stau lucrurile)poate cineva sa ma lamureasca daca am vreo sansa sa castig si mai ales ce inseamna "amanat pentru studierea intampinarii".
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:48, 13 Ianuarie 2010
pe somatie de plata daca factura nu este semnata de dvs si nu aveti nici alte inscrisuri prin care ati acceptat pretul se va respinge cu atat mai mult ca prin intampinare ati facut precizari care duc la judecarea pe fond a cauzei. parerea mea i se va respinge cererea de somatie.....asa zice legea.
amnat pentru studiere intampinare inseamna ca a primit termen sa citesca intamapinarea dvs si eventual sa faca un raspuns.
Reclamantul are dreptul sa solicite un termen pentru a studia intampinarea dvs., asa cum fata de capetele de acuzare si cererile sale ati considerat sa va aparati. In principiu era bine ca intampinarea sa va fie facuta de un avocat, mai ales ca am inteles ca in fapt dvs. aveati doar o intelegere verbala si nu un contract cu clauze si conditii. Dati mai multe detalii despre ce ati scris in intampinare.
moclaura a scris:

in intampinare am scris despre intelegerea verbala dintre noi, suprafata treierata si pretul stabilit de comun acord, inexistenta documentelor justificative, modul in care aiu decurs lucrurile, faptul ca nu a fost vorba de o factura insa in momentul in care eu am vrut sa renegociez pretul datorita calitatii proaste, el mi-a emis o factura cu data dec 2008 ce mi-a fost expediata prin corespondenta in copie xerox in luna iulie 2009, am fcut referire la art 155 ali(2), alin (8) legea 571 codul fiscal, art 131 legea 343/2006 modifica legea 571 cod fiscal, art 6 alin(2) legea 82 legea contabilitatii, art 79 alin (8) ordonanta 83/2004 modifica ;egea 571 cod fiscal, legea 469/2004 modificata prin oug 112/2002 ssi legea 416/2006


:offtopic:Va rog sa folositi butonul "Raspunde" si sa purtati discutia intr-un singur topic. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata andral andral O firma a dat in judecata o institutie bugetara deoarece i s-a platit o parte din factura si acum nu i se mai plateste restul. A fost la proces la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare poprire pentru amenda din 2007. cum pot combate apararile formulate prin intampinare? adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am depus in luna noiembrie 2013 contestatie la executare poprire la Judecatorie. Am primit intampinare prin care se invoca [b]exceptia lipsei ... (vezi toată discuția)
Solutie pronuntata de instanta in recurs gelu2012 gelu2012 buna dimineata, anul trecut in luna iunie am dat in judecata Finantele pentru recuperarea taxei auto ,ieri fiind ultimul proces . Au fost in total ... (vezi toată discuția)