avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie de intretinere copii minori dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie de intretinere copii minori dupa veniturile realizate

Buna ziua,
1.Daca intre 2 parinti divortati s-a facut un acord in scris, in timpul procesului de divort ca cuantumul pensiei de intretinere pentru 2 copii sa fie de 1200 lei pentru ambii, notat in hotararea tribunalului, pana la 18 ani poate unul din parinti sa ceara in instanta dupa 8 ani sa i se plateasca pensia alimentara dupa veniturile realizate in ultimii ani si sa nu mai tina cont de acordul semnat
2. Daca intre timp celalalt parinte obligat la pensie mai are 2 copii din alta casnicie, cat ii revine din venit fiecarui copil?
3. Pe langa facturi, chitante, dovada depunere pensie alimentara, facturi, extrase de cont se poate prezenta ca dovada in instanta poze cu copii si parintele din calatorii, vizite la teatru, cinema, zoo, sarbatori impreuna.
4.Un copil deja a facut 18 ani si banii ii sunt transferati in contul lui bancar personal, fara a deschide vreo cerere in instanta. Este elev?
Din 2018 tatal copiilor a marit cuantumul pensiei de intretinere de la 1200 la 2200 lei lunar, pentru ambii, fara un acord sau hotarare judecatoreasca. In acelasi timp de 8 ani a cumparat haine, incaltari, carti, calatorii, bilete de avion, jucarii, cadouri, scoala auto, aparat dentar, etc., are toate hartiile doveditoare, ore individuale de pregatire.
Care-i sansa de a obtine in instanta ce doreste?
2.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:15, 26 Ianuarie 2022
1. da, daca intre data acordului si data cererii au intervenit schimbari incat nu isi mai poate permite acea plata.
2 legal, maxim jumatate din venit se va imparti intre cei 4 copii- de la 3 copii in sus, plata va fi de maxim 1/2 din salariu, daca partile nu convin altceva.
3 ce relevanta au pozele daca s-a stabilit sa se plateasca pensie in bani?
4. pensie se va plati catre copilul major direct, da
Care-i sansa de a obtine in instanta ce doreste?

pai si ce doreste ?

Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Tatal copilului din 2018 plateste o pensie deintreținere de 2200 fara sa-i ceara nimeni asta, fata de 1200 lei cum este în acord.
În afara de aceasta plata tatal a contribuit cu haine, călătorii, plata școală auto, proceduri dentare, cadouri, cărți, plata ore pregătire individuala având la toate astea dovezi.
Poate sa obțină in instanta celalalt parinte plata pensiei retroactiv dupa veniturile nete realizate în ultimii ani de catre tatăl copiilor?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Nata88, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate sa obțină in instanta celalalt parinte plata pensiei retroactiv dupa veniturile nete realizate în ultimii ani de catre tatăl copiilor?

Nu, exclus. Nu conteaza care ii sunt veniturile, ci conteaza cum s-au inteles.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intreținere dupa împlinirea 18 ani! asa o situație. ... Nata88 Nata88 Pensie intreținere dupa împlinirea 18 ani! Asa o situație. Părinți divorțați, 2 copii minori ramasi in grija mamei, înțelegere notariala - plata ... (vezi toată discuția)
Mărire pensie de întreținere după veniturile nete: se iau în considerare, ca probe că a contribuit și în natură la întreținerea copiilor, cheltuielile făcute de părintele nerezident ? Nata88 Nata88 una ziua, Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Nata88 Nata88 Buna ziua, Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie ... (vezi toată discuția)