avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari.

buna ziua , asm si eu o problema de aprox o luna sunt hartuita sexual de un domn, am spus la toata lumea el spune ca nu e adevarat, iar de o sapt a venit cu ideea ca eu am furat din casa lui un buletin pe numele fiului sau care este decedat, si ca am facut rate. intro prima faza cand m-au sunat uni ca e o rata pe numele lui fiisu si ca el zice ca eu am facuto m-am dus si am platit acea suma in intregime , caci m-am speriat . acum imi zice ca sa platesc si alte rate iar eu nu imi pot permite ca tot ce a facut el magarii sa le platesc eu caci va zice la politie ca eu am furat acel buletin. poate face asta fara dovezi? el avea voie sa pastreze buletinul fiului dupa deces , spune ca avea 2 buletine fiisu. cum dem ca eu am facut asta. caci sincer nu stiu ce face el acum . am inteles ca sunt facute cu acte false de catre fostul meu prieten care a locuit cu mine si a datnr de tel unde a facut creditele fixul meu de acasa. acum eu am schimbat numarul de tel caci ma suna de 20 de ori pe noapte. ambi sunt mana in mana si vor sa ma bage pe mine. datimi un sfat ce sa fac in situatia asta? va multumesc.:yes:
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:54, 14 Ianuarie 2010
Buna ziua. Incurcata poveste. Pai cum sa faceti dvs. credit cu buletinul altei persoane? Apoi, cum sa se faca un credit pe numele unei persoane decedate?
parerea mea este ca nu trebuia sa platiti nimic , ci sa va adresati de la bun inceput politiei, daca va stiti nevinovata.
Faceti plangere pentru amenintare si descrieti tot ceea ce vi se intampla. Totodata , puteti face si un denunt...
daca fiul decedat a facut vreun credit , in timpul vietii, mostenitorii sunt cei care trebuie sa plateasca.
Din relatarile dvs,destul de inredibile,rezulta ca tatal decedatului detine in acest moment un buletin pe numele fiului sau mort.
Mergeti la politie si formulati o sesizare cu privire la acest aspect si probabil cu privire la altele,pe care ati aratat ca le cunoasteti,in masura posibilitatii dovedirii celor sesizate.
De asemeni sunt asentimentul doamnei consilier cu privire la necesitatea formularii si a unei plangeri pentru amenintare conform art.193 c.pen.
Nu am vazut de ce ar fi vorba de o infractiune de amenintare.
Exista o hartuire dar nu este incriminata penal.
Insa trebuie sa sesizati politia cum ca va ameninta cumva sau ca va simtiti dvs amenintata, desi nu va raspunde penal.
Politia il va chema la sectie si ii va spune sa stea cuminte.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Faptul ca persoana care ne-a scris este sunata toata ziua , presupune si faptul ca i se cer anumite lucruri , dumneaei stie cel mai bine ce fel de lucruri, insa aceasta hartuire , care, intr-adevar , nu este incriminata, poate fi mai degraba amenintare...i se cere sa faca lucruri ce nu sunt in sarcina ei, i se impun lucruri...
Eu nu vad in concret care este amenintarea pentru a se atrage raspunderea penala.
Eu pun discutia la mod general.
In general trebuie analizata in concret existenta faptei.Nu merge pe presupuneri.
Poate ca ar trebui ca legiuitorul roman sa incrimineze penal infractiunea de hartuire sau hartuire sexuala ca la americani, ceea ce in prezent nu exista.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)
Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)