avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Suspect unei fapte ilegala
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Suspect unei fapte ilegala

Buna seara.

Daca suspectul faptei are un hdd sau ssd incriptat cu o parola din calculatorul său este obligat din lege sa ofere parola? Ce risca daca nu ofera parola?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Stefan Arghes, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:12, 27 Ianuarie 2022
Nu esti obligat sa oferi nici o parola, e usor sa spui ca ai uitat, dar ce l mai probabil softul pe care l folosesc cei de la DIICOT ca cu ei reies probleme de genu, pot sa-ti decrypteze datele dupa clonare, exista institutii special facute pentru asta.
in civil sau in penal?
Nu, deoarece nimeni nu este obligat sa se auto-acuze (sa ofere dovezi contra lui insusi).

Iar daca reusesc sa-l decripteze singuri este doar treaba lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Divulgare parole cu ordin judecatoresc MasterPassword MasterPassword Buna ziua. Am 3 intrebari: 1. Din punct de vedere legal pot fi obligat sa divulg parolele pentru delocarea telefonului si laptopului care sunt confiscate in ... (vezi toată discuția)
Parola de yahoo furata alinarms alinarms mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc. (vezi toată discuția)