avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reactivare/creare composesorat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reactivare/creare composesorat

Buna ziua,

Între anii 1850-1900 o comunitate obșteasca a creat un composesorat in părți egale care avea in patrimoniu pășuni si păduri.
La momentul de fata sătenii (urmașii membrilor din acea vreme) doresc sa își recupereze patrimoniul, care este in prezent administrat de obprimarie de comuna fără ca beneficiarii de drept sa dețină un avantaj.
Exista posibilitatea de a fi reactivat acel composesorat in condițiile in care membri actuali pot face dovada faptului ca sunt urmașii ai membrilor fondatori de la acea data? Sau ce forma de organizare ar trebui sa folosim in demersurile de a recupera acel patrimoniu.

Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturi indivize intr-un composesorat teofillaze teofillaze Am intrat recent in posesia unor C.F.-uri cu averea bunicului in cadrul unui Composesorat. Cum pot intra in posesia acestei averi, daca nu am depus cerere in ... (vezi toată discuția)
Fond funciar, paduri urbariale, composesorate, etc Gheorghe Cismas Gheorghe Cismas Hallo, va rog sa ma ajutati sa gasesc definitiile urmatorilor termeni: padure urbariala, comuna politica, composesorat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)