avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Ca urmare a noii legi de aplicare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Ca urmare a noii legi de aplicare a detasatii in ...

Buna ziua !
Ca urmare a noii legi de aplicare a detasatii in transporturi de la 02.02.2022 , conducatorii auto care vor efectua curse de transport pe teritoriul UE vor trebui platiti cu remuneratia minima aplicabila in tarile in care incarca si descarca marfa . Se va lua in considerare diurna platita soferului in tara respectiva sau suma trebuie sa apara pe statul de salarii ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 28 Ianuarie 2022
... începând cu 2 februarie 2022 conducătorii auto care vor efectua orice cursă de transport pe teritoriul UE (excepție fac doar cursele bilaterale România-alt stat membru și cursa de retur) vor trebui remunerați cu remunerația minima aplicabilă în țările în care încarcă sau descarcă sau țările prin care trece în cursul unei operațiuni de transport cross-trade. În caz de control, angajatorii vor trebui să încarce pe portalulu IMI dovezile de plată a șoferilor cu remunerația minimă conformă cu cea din statele membre de detașare. ....
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim germania 2015 ncris78 ncris78 La 01.01.2015 a intrat in vigoare legea salariului minim in Germania, respectiv 8.5 euro/ora. Se presupune ca si soferii firmelor de transport, care efectueaza ... (vezi toată discuția)
Salariu + diurna carmenliv carmenliv Un angajat roman (conducator auto) are curse in U.E. timp de 2 luni - Spania, Franta, Germania - salariul negociat conform CIM este 975 lei +diurna. Ce ... (vezi toată discuția)
Lege salar minim germania-milog mostwantu mostwantu Avand in vedere ca inca nu s-a clarificat situtia soferilor care incarca/descarca pe teritoriul Germaniei, ei trebuind sa fie remunerati cu cei 8,5 Euro/ora, ... (vezi toată discuția)