avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Expertiza risc seismic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Expertiza risc seismic

Buna ziua, Eu sunt proprietar pe o parte dintr-un imobil ce este detinut majoritar de catre primarie. Este vorba de o casa nationalizata. Ea a fost trecuta pe pagina oficiala a primariei ca fiind cu risc seismic 2 dar nu este facuta o expertiza. Totusi fiind declarata acolo pentru mine este un impediment deoarece doresc sa vand proprietatea dar fiind riscul de gradul 2 nici o banca nu o sa ofere credit pentru achizitie. Exista vreo posibilitate pentru a face demersuri sa fie expertizata cladirea de catre institutiile publice locale?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 21:01, 6 Mai 2022
Aveti dreptul sa contractati expert tehnic care sa execute expertiza seismica a cladirii
Atat timp cat este interesul dv ,legal dv trebuie sa desfasurati demersurile aferente automat si costurile
Puteti cere primariei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa efectueze expertizarea cladirii. Puteti avea succes daca in bugetul anual se regaseste o astfel de masura aprobata in Consiliul local. Momentul potrivit pentru o astfel de cerere este in preajma alegerilor locale.
Sunt conștient că este în interesul meu dar din păcate bugetul familial nu permite. Din ce știu o expertiză este cam 3000 lei ceea ce nu este facil pentru situația mea

ynocentta a scris:

Aveti dreptul sa contractati expert tehnic care sa execute expertiza seismica a cladirii
Atat timp cat este interesul dv ,legal dv trebuie sa desfasurati demersurile aferente automat si costurile

Buna seara!
Ati avansat demersurile pentru expertiza?
In ce an a fost realizata expertiza in baza careia cladirea a fost incadrata in clasa II-a de risc seismic? Detineti copia expertizei ?
Puteti solicita AMCCRS reexpertizarea cladirii daca normativul care a stat la baza expertizei initiale nu mai este in vigoare, ultima actualizare a normativului a fost realizata in anul 2019, P100-3/2019.
Pentru expertizarea cladirii condominiu este nevoie de acordul tuturor proprietarilor.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea locuintelor cu risc seismic miulian miulian Am incercat sa ma informez de pe net, dar informatiile sunt contradictorii; apartamentele din blocuri cu Urgenta 1 sau Risc 1 ( sunt 2 lucruri distincte ! ) ... (vezi toată discuția)
Expertiza mlpat pentru viitoare constructii in proximitate mariani111 mariani111 In urma unor lucrari de demolare de linga blocul meu, mi s-au fisurat 2 pereti din apartament. Am facut sesizare la Primarie si ISC si ambii mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Imobile cu risc seismic ilione ilione Buna ziua, Locuim intr-un bloc aflat in evidenta primariei de sector pe lista imobilelor cu risc seismic gradul II. Ce demersuri trebuie sa facem si catre ... (vezi toată discuția)