avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventar magazin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventar magazin

sal
sunt la inceput de drum cu o afacere ,detin un magazin mixt ,si nu am stiut cum sa fac un inventar iar cand l-am facut cum trebuie am constat ca am fost furat de angajate .Problema e ca as vrea sa-mi zica cineva cum sa recuperez lipsa in gestiune .Angajatele in numer de 3 au carti de munca , la primul inventar facut in prezenta lor au semnat un proces verbal de luare in primire a marfii iar inventarul a fost semnat pe fiecare fila in parte .
multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: JIPAIONUTCATALIN , utilizator 15:11, 15 Ianuarie 2010
Este obligatorie nota explicativa a angajatelor si declaratia de sfarsit de inventar prin care ele nu au obiectiuni asupra inventarului efectuat . In pv al comisiei de inventariere unde este constatat minusul se intocmesc propuneri de recuperare a prejudiciului , prin imputare . Procesul verbal al comisiei se aproba de administrator , minusul se inregistreaza in contabilitate si se recupereaza prin retineri lunare prin poprire din salariul gestionarelor . Atentie mare la respectarea procedurii privind efectuarea inventarierii , deoarece daca nu este corecta procedura, gestionarele pot avea castig de cauza in instanta .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
alcibiade, utilizator
da dar care este procedura privind inventarierea?
dar ma gandesc daca ele isi dau demisia ,chiar daca eu nu le-o aprob , si pleaca cum mai recuperez eu paguba?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
JIPAIONUTCATALIN, utilizator
Angajament de plata din partea gestionarelor inainte de plecare care se va mentiona si in fisa de lichidare ca debit al lor
multam
sper sa imi recuperez paguba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Pasi procedura inventar emillius emillius Buna ziua, Care sunt pasii pentru a face un inventar unui angajat. Este in preaviz si stim care are lipsuri in gestiune. Se va face decizie numire comisie ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare. concediere salariat. inventarierea bunurile aflate pe subinventar. georgelgica georgelgica Un salariat a fost concediat disciplinar. Problema e ca acesta refuza sa-si faca lichidarea. Care este procedura inventarierii bunurilor aflate pe subinventar. ... (vezi toată discuția)