avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Am o intrebare referitoare la pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Am o intrebare referitoare la pensia alimentara. Am ...

Buna ziua

Am o intrebare referitoare la pensia alimentara. Am divortat de fosta sotie si as dori sa ii dau pensie alimentara copilului. Cum se procedeaza in acest sens?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:05, 28 Ianuarie 2022
ii trimiteti banii mamei in cont cu specificatia pensie de intretinere.
Buna

Noi nu avem o hotarare judecatareasca in acest sens si m-ar interesa cum pot sa obtin o astfel de hotarare

Multumesc
Nu va trebuie hotarare, puteti plati prin intelegere. Pastrati dovezile platii.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Dvs daca platiti de buna voie (asa cum e si firesc) nu aveti cum sa obtineti o hotarare. Hotarare ar obtine de catre mama daca dvs refuzati sa va indepliniti de buna voie obligatia legala
Eu platesc de buna voie, insa am o poprire pe salariu si din cate am inteles pe banii pe care trebuie sa ii dau ca si pensie aimentara nu ar trebuie sa se puna poprire. De aceea banuiesc ca e nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
"etapele" platii pensiei de intretinere ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt \"etapele de parcurs\" in vederea platii pensiei de intretinere? Astfel la finalizarea procesului de divort s- a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)