avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE ACT DONAȚIE. Act donație în bani (240 mil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE ACT DONAȚIE. Act donație în bani (240 mil sinonim cu 24.000 în prezent) ...

Act donație în bani (240 mil sinonim cu 24.000 fără inflație) în 2005 părintele către fiu,în vederea cumpărării unui imobil. S-a cumpărat imobilul cu mențiunea în cartea funciară să nu se înstrăineze fără acordul lui. Fiul (donatarul) îl înstrăinează cu complicitatea unui notar efectuînd un schimb imobiliar ,iar în actul notarial la coschimbași apare semnătura falsificată a părintelui donator și nicidecum a donatarului în anul 2016 . Părintele donator (în vîrstă) îi solicită ajutorul pentru ai asigura cele nesare și în urma unor discuții și investigații află recent despre această operațiune a donatarului și vrea să desfințeze actul de donație. Care este calea de urmat în această situație ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Expertiza imobilului donat, în vederea reducțiunii liberalităților excesive. ce valoare se va lua în considerare: cea de la momentul donației sau cea din prezent? AlexGM AlexGM Exista pe rol in litigiu la care s-a cerut revocarea donatiei unui imobil, incalcandu-se rezerva succesorala a unuia dintre mostenitori. Instanta va cere ... (vezi toată discuția)
Contract donatie uzufruct viager intre parinti cu fiul acestora ana cornelia ana cornelia Buna seara. Parintii meu i-au facut fratelui meu un contract de donatie cu clauza viagera, in anul 2010, iar in :( anul 2011 mama a decedat. In anul 2016 a ... (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)