avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea punctajului de pensie Dupa primirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea punctajului de pensie Dupa primirea deciziei de pensionare anticipata ( barbat, 63 ...

Dupa primirea deciziei de pensionare anticipata ( barbat, 63 ani si 3 luni, stagiu de cotizare 42 ani, 1 luna, 10 zile) am mai lucrat o perioada pana la incetarea contractului individual de munca.Dupa incetarea contractului individual de munca am solicitat in scris casei de pensii recalcularea punctului de pensie insa am primit raspuns ca " recalcularea se face dor la trecerea la pensia pentru limita de varsta deoarece nu exista cadrul legal pentru a modifica punctajul mediu anual in dosarul in care sunt beneficiar de drepturi" (decizie de pensionare nov. 2020).Intrebarea mea este : care este cadrul legal pentru care nu se poate recalcula punctul de pensie si de cand intra in vigoare pensia recalculata?
Cel mai recent răspuns: ilie575 , utilizator 14:03, 28 Ianuarie 2022
Legrea 263/2010
Art.67
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parțială se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 65 alin. (4) și prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate parțiale.

buna ziua, va multumesc, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Ma aflu in urmatoarea situatie : In luna aprilie 2018, am depus documentele pentru calcularea drepturilor de pensie (anticipata sau anticipata partiala, ... (vezi toată discuția)
Trecere la pensie pentru limita varsta avramcrai avramcrai Va rog sa-mi raspundeti daca la trecerea de la pensia anticipata partial la trecerea la pensie pentru limita de varsta, la indeplinirea conditiilor, fara a ... (vezi toată discuția)
Penalizare pensie anticipata partiala aliceionescu aliceionescu Buna ziua, Sunt nascuta in 07.12.1955 si la 01.03.2015 voi inceta activitatea. Pentru pensionare la limita de varsta ar fi trebuit sa muncesc pana in 07.03 ... (vezi toată discuția)