Bună ziua! Am cumpărat anul trecut o căsuță la țară racordată la electricitate, dar nu am început lucrările de renovare. Deci nu am nici un fel de consum electric. Încă am plătit și un avans de vreo 50de lei pe factura fostului proprietar să fie acolo, dacă am nevoie. Numai că din anumite motive nu am preluat contractul pe numele meu și acum mă presează fosta proprietară să îl preiau fiindcă altfel cere debranșarea. Întrebare: 1. Cum proprietatea este pe numele meu și include și branșamentul electric, doresc să știu dacă poate să mă debranșeze de la furnizor. Nu pricepe deloc că neavând consum, nu are nici un risc. Dacă nu aș plăti, riscul este al meu, fiindcă rămân fără curent electric. Și 2. Dacă am plătit un avans ca sold în contul dumneaei, cum îl voi transfera în contul meu la noul contract? Vă mulțumesc.
Bransamentul si toate cele sunt ale dvs. dar contractul este al dumneaei si la dumneai vin eventualele facturi/restante...
Plus ca in unele localitati in factura de curent mai este si taxa de habitat ( gunoi).
1. Deocamdata bransamentul electric nu este pe numele dvs., din moment ce nu ati declarat si dovedit schimbarea de proprietar. Civilizat e sa va fi facut contract pe numele dvs.
2. Nu puteti sa-i recuperati de la furnizorul de electricitate.
Fostul proprietar are perfecta dreptate deoarece acesta nu poate solicita incheier nou contract furnizarea energie el;ectrica atat timp cat figureaza titular de contract pentru proprietatea pe care ati preluat=o dv