avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Dețin un apartament cu fosta sotie, pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Dețin un apartament cu fosta sotie, pe documentul ...

Buna ziua,
Dețin un apartament cu fosta sotie, pe documentul de vanzare figuram amandoi si a fost dobandit in timpul căsătoriei. Dupa niste ani am divortat si am convenit verbal ca ea sa nu aibă pretenții asupra intretinerii unui băiat minor si eu sa o las sa locuiasca acolo fără sa am nici o pretentie financiara si sa pastreze numele meu. Bineinteles ca eu mi-am făcut datoria de părinte si am avut grija de copil atat timp cat el sa aflat in Romania. Acum 16 ani eu am plecat in Anglia si ei au plecat in Italia. Eu am revenit in tara si am constatat ca nu am access in apartament si ca ei au schimbat yala . Am voie sa inlocuiesc incuietoarea sau sa o oblig cumva sa împărțim acest bun? Ea a plătit impozit in toti acesti ani. Menționez ca baiatul este acum major 24 ani si nu il interesează nimic din bunurile comune.
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:30, 28 Ianuarie 2022
legal, da aveti dreptul sa cereti partaj, moral... v-ati inteles altfel.
aveti dreptul sa intrati in ap cat e bun comun si fosta nu mai locuieste acolo

gi-jane2 a scris:

legal, da aveti dreptul sa cereti partaj, moral... v-ati inteles altfel.
aveti dreptul sa intrati in ap cat e bun comun si fosta nu mai locuieste acolo

Înțelegerea a fost temporara și doar verbala. Sa fiu sincer ma deranjat faptul că a înlocuit yala fara să îmi spună în condițiile în care eram destul de prieteni. Când am interbat-o a devenit deranjata ca și cum i se cuvine doar ei acel apartament.
Înțelegerea a fost temporara

cat i se cuvenea copilului pensie adica ?
Cred ca era undeva la 315 lei echivalent dar eu plateam in jur de 800-1000 lunar plus alte beneficii, calculator, vacante etc doar nu am vrut obligatie fata de ea. Noi nu ne-am despărțit "dușmani", pur si simplu nu ne mai înțelegeam ca si cuplu dar eram buni prieteni pana anul asta cand am la revenirea in tara a mea am descoperit ca a schimbat yala si am intrebat-o de ce, la care ea a răspuns ca ce pretenție am de la apartamentul ala.. . Apartamentul este gol de 16 ani. O doamna are cheie sa mai treacă pe acolo sa vadă daca totul este ok. Sa fiu sincer voiam sa ii propun sa il renovez pe banii mei si sa il inchiriez in regim hotelier si sa împărțim banii ca și nu folosim nici unul dintre noi apartamentul
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
Timken, utilizator
pai incercati sa ii explicati omeneste, nu va certati dupa atatia ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare yale locuinte fara partaj efectuat Kyu1971 Kyu1971 Buna seara . Ma numesc Cristian .Am marea rugaminte sa ma lamuriti asupra unui aspect . Am divortat acum aproximativ 1 luna , fosta sotie si un 1 copil minor ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Intrare in imobil cu politia andoris andoris buna seara! va rog sa ma ajutati sa iau o hotarare corecta din punct de vedere juridic in ceea ce priveste urmatoarea problema : Am achizitionat de o luna un ... (vezi toată discuția)