Am cunoscut un caz de elev (major) care a refuzat in clasa a 12-a sa faca un vaccin obligatoriu (cred ca cel anti Hapatitei B) si drept urmare a fost amenintat ca nu va putea sa isi scoata dosarul de la liceul respectiv daca nu face vaccinul, in cele din urma, l-a facut. Poate un cetatean roman sa fie constrans sa faca anuminte vaccine si daca da, va rog sa imi dati o trimitere la o anumita lege. Multumesc anticipat, Ovidiu Puiu.
Nu stiu daca este ortodox sa ameninti un elev pentru a se vaccina impotriva unor maladii,insa este o lipsa de informare generala dar si o doza de inconstienta a celor care refuza vaccinarile... Noi romanii ar trebui sa luam exemplu de la occidentali care merg la controale medicale anuale,pentru a descoperi la timp o anumita afectiune .Cred ca daca elevului respectiv i s-ar fi explicat ca nu risca nimic vaccinandu-se,dimpotriva ca acest vaccin ii este benefic,l-ar fi facut.Deasemeni daca medicul scolar ar fi discutat cu el ,parintii deasemeni nu se ajungea la acest,,santaj,,