avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vacinarea obligatorie in scoli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vacinarea obligatorie in scoli

Am cunoscut un caz de elev (major) care a refuzat in clasa a 12-a sa faca un vaccin obligatoriu (cred ca cel anti Hapatitei B) si drept urmare a fost amenintat ca nu va putea sa isi scoata dosarul de la liceul respectiv daca nu face vaccinul, in cele din urma, l-a facut. Poate un cetatean roman sa fie constrans sa faca anuminte vaccine si daca da, va rog sa imi dati o trimitere la o anumita lege. Multumesc anticipat, Ovidiu Puiu.
Cel mai recent răspuns: Ivantu Mihaela , utilizator 19:58, 13 Ianuarie 2010
Nu stiu daca este ortodox sa ameninti un elev pentru a se vaccina impotriva unor maladii,insa este o lipsa de informare generala dar si o doza de inconstienta a celor care refuza vaccinarile... Noi romanii ar trebui sa luam exemplu de la occidentali care merg la controale medicale anuale,pentru a descoperi la timp o anumita afectiune .Cred ca daca elevului respectiv i s-ar fi explicat ca nu risca nimic vaccinandu-se,dimpotriva ca acest vaccin ii este benefic,l-ar fi facut.Deasemeni daca medicul scolar ar fi discutat cu el ,parintii deasemeni nu se ajungea la acest,,santaj,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea fortata este legala? Pinkmammy Pinkmammy Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne ... (vezi toată discuția)