avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale somatia de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

somatia de plata

am nevoie de lamuriri: povestea e asa: firma mea a fost data in judecata pe o somatie de plata si inainte cu 3 zile de primul termen noi am achitat datoria printr-un ordin de plata.l-am trimis pe fax iar ei ne-au trimis renuntarea la actiune tot pe fax. au spus ca o trimit prin posta si la judecatorie.
numai ca noi am primit o noua citatie pt un nou termen si juristul firmei reclamante mi-a spus ca au trimis renuntarea prin posta cu confirmare de primire, dar nu au primit inca aceasta confirmare.
si m-a sfatuit sa ma duc eu in instanta la urmatorul termen cu copie de pe ordinul de plata cu care am achitat si cu copia de pe renuntare care am primit-o noi.
eu ma duc dar nu stiu cum sa procedez.
fac intampinare sau ma duc pur si simplu cu dovezile mele si le pun pe masa la judecator cand e cazul?
daca fac intampinare cu ce articol motivez in drept, cu art 5 din Ordonanta 5/2001 sau cu vreun articol din c proc civ?
si apropo, fiind vorba de un contract comercial somatia de plata nu trebuia depusa la tribunal?
Cel mai recent răspuns: JRC , utilizator 15:14, 22 Septembrie 2006
Va duceti cu copii certificare, atatea copii cate parti sunt, si sa aveti si originalele.
La judecatorie se judeca somatia.
Intampinarea se motiveaza in drept cu dispozitiile art. 115-119 C.proc.civ.
In cazul dvs. trebuie doar sa va prezentati la termenul de judecata comunica si sa depuneti, in timpul sedintei de judecata, documentele de plata justificative. E bine sa detineti si un inscris din care sa rezulte calitatea dvs. la firma . Si nu uitati sa aveti buletinul la dvs.
Intr-adevar, somatia de plata este de competenta Judecatoriei. Succes!
da, somatia de plata este de competenta judecatoriei.
mai indicat ar fi ca reprezentantul firmei care a inaintat actiunea sa se prezinte si sa declare ca renunta la judecata, dar daca au trimis renuntarea prin posta cu confirmare de primire, probabil ca pana la noul termen scris pe citatie va ajunge si confirmarea .
Poti sa soliciti si respingerea cererii de emitere a somatiei de plata ca ramasa fara obiect si faci dovada platii.
In orice caz in mod normal instanta ar trebui sa dea curs cererii de renuntare daca aceasta este insusia de reprezentantul legal al creditoarei.
Competenta este in functie de valoare si apartine judecatoriei daca valoarea litigiului nu depaseste 1 mld. Rol.
uite ce poti sa faci, daca nu ai chef sa te duci in instanta, nu este absolut nicio problema, din moment ce ai achitat datoria pt care creditorul a solicitat emiterea ordonantei de somatie de plata.
in cazul in care niciuna dintre parti nu a solicitat judecarea in lipsa, dosarul se va suspenda urmand ca apoi sa se perime, daca dosarul se judeca, instanta va pronunta o sentinta prin care vei fi obligat sa achiti debitul in termen de 10-30 de zile, in cazul in care creditorul, desi tu i-ai trimis dovada ca ai achitat sumele solicitate de el, trece la executarea sentintei, tu vei face contestatie la executare, iti pui si un aparator care-si baga un onorariu mare si la urma creditorul va regreta ca s-a tinut de prostii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)
O.g. nr.5/2001 aleius aleius Buna ziua, in data de 04.08.2009 am depus cerere cu somatie de plata care a fost solutionata favorabil pe data de 19.10.2009. Am primit acasa o instiintare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dovada plății restanței Rodica Crivoi Rodica Crivoi Buna dimineata, la multi ani! Numele meu e Rodica, sunt data in judecata, cu termen in 11 ian, pentru o datorie la gunoi, la bloc de 130lei,din anul 2014., eu ... (vezi toată discuția)