avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... buna ziua .imi trebuie o adeverinta de la Primaria ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

buna ziua .imi trebuie o adeverinta de la Primaria Buzau din ...

buna ziua .imi trebuie o adeverinta de la Primaria Buzau din care sa reiasa ca terenul pe care este facuta casa nu este in domeniul public sau privat al statului , adeverinta imi trebuie la cadastru pentru Notarea Posesiei in cartea funciare . La cadastru nu pot face nimic fara aceasta adeverinta iar Primaria refuza sa mi-o elibereze invocand ca Primaria nu elibereaza aceasta adeverinta dar legea [Înregistrarea sporadică a posesiei în cartea funciară se realizează la cererea oricărui posesor interesat, care nu deţine acte de proprietate asupra imobilului. Înregistrarea sporadică poate privi întregul imobil sau o parte din imobil. Potrivit noii reglementări, înregistrarea posesiei pentru întregul imobil se face, în principiu, în baza unei documentaţii cadastrale însoţite de o adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află imobilul, din care să reiasă, pe de-o parte, faptul că posesorul a plătit taxele şi impozitele locale ca un adevărat proprietar, iar, pe de altă parte, faptul că imobilul nu face parte din domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, de o declaraţie pe proprie răspundere a posesorului şi de înscrisuri doveditoare ale posesiei, în măsura în care acestea există.] Eu indeplinesc toate conditiile impuse de lege doar ca primaria refuza nejustificat sa respecte legea .intrebarea este ce pot face sa obtin aceasta adeverinta ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristianQpanait , utilizator 07:24, 9 Iunie 2022
I-ai mai dat de capat? Daca da, spune te rog cum, ce ai facut? Am o problema similara.
Din pacate nu am rezolvat nimic cu Primaria ,singura solutie este Tribunalul

Robby777 a scris:

I-ai mai dat de capat? Daca da, spune te rog cum, ce ai facut? Am o problema similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarea posesiei AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca o persoana care in afara de un certificat de la Arhivele Statului nu detine alte acte pe un teren ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog frumos aș avea nevoie de ajutor. un prieten ... Kyuna76 Kyuna76 Bună ziua, vă rog frumos ași avea nevoie de ajutor. Un prieten deține un teren și o cabană pe care a contruit-o el, teren cumpărat cu acte de mână ... (vezi toată discuția)
Prezumtia de posesie si proprietate Antik Antik CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 919 Prezumţia de posesie şi prezumţia de proprietate (1) Până la proba contrară, acela care stăpâneşte ... (vezi toată discuția)