avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire. Bună dimineața. In aprilie am vândut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire. Bună dimineața. In aprilie am vândut un apartament ...

Mostenire. Bună dimineața. In aprilie am vândut un apartament cu fostul. În iulie am cumpărat o garsoniera și l-am pus coproprietar pe iubitul meu.El nu are copii doar o soră care are un fiu.Întrebarea este după moartea noastră care vor fi moștenitorii? Ce trebuie făcut ca ai mei copii să fie moștenitori unici?mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:12, 31 Ianuarie 2022
L-am pus coproprietar pe iubitul meu

De ce, a contribuit cu bani sau de ce?
Sa faca un testament , cota lui sa ramana copiilor dvs
Bună dimineața!
Dacă doriți ca, după decesul dvs., partea dvs.( nu și a iubitului dvs., chiar daca acesta ar deceda înainte de dvs.!) să rămână copiilor dvs., nu trebuie să faceți nimic, ei sunt moștenitorii legali, singurii de altfel, daca dvs. nu aveți sot la data decesului dvs. !
In schimb, la decesul iubitului va veni probabil sora acestuia, că moștenitoare a acestuia!
Așadar, daca doriți să rămână garsoniera copiilor dvs., atât dvs., cât și iubitul dvs. trebuie sa le faceți un contract cu clauza de întreținere, cu clauza de uzufruct, donație etc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat StanescuMihai StanescuMihai Buna ziua, Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de vanzare-cumparare iolaru iolaru Vreau sa cumpar un apartament, care sa ramana - dupa moartea mea - in proprietatea fiului meu, fara a mai face au alt act ulterior (testament etc.). Mentionez ... (vezi toată discuția)