Vreau sa cumpar un apartament, care sa ramana - dupa moartea mea - in proprietatea fiului meu, fara a mai face au alt act ulterior (testament etc.). Mentionez ca am doi copii, un fiu si o fiica, iar fiul caruia as dori sa-i ramana apartamentul refuza sa i-l cumpar, pe motiv ca nu ar fi corect fata de sora lui. Cum ar trebui sa procedez, ce clauze trebuiesc trecute in contractul de vanzare-cumparare, pentru a ma asigura ca apartamentul va ramane in proprietatea acestuia?
Va multumesc anticipat.
1. Daca dvs veti cumpara acel apartament nu puteti prevedea nicio clauza ca sa I ramana doar fiului dupa decesul dvs .
2. Apreciez ca fiul dvs are o gandire sanatoasa.
3. Puteti totusi sa cumparati dvs uzufructul si fiul nuda proprietate, la decesul dvs se va stinge uzufructul si fiul dvs isi va reintregi dreptul de proprietate.
4. Ganditi va Bine daca este corect fata de fiica sa actionati asa.
Amandoi sunt minunati, dar fiica mea a primit deja de alte cadouri din partea mea, cel putin la fel de valoroase. Ideea este ca la batranete voi ramane in grija fiului si oricum m-as gandi, nu as fi impacata cu gandul ca pot sa ii cumpar un apartament si nu o fac. Uzufructul nu ma intereseaza, practic nu il voi putea convinge sa semneze contractul prin care sa-l improprietaresc pe el, cu sau fara uzufruct. De aceea am solicitat ajutorul dumneavoastra, in cautarea unei cai legale de a-i face acest cadou fara sa fie nevoie de acordul lui.
In orice caz, va multumesc.