avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reguli comert miere online - de mica anvergura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reguli comert miere online - de mica anvergura

Buna ziua,

Va rog frumos, poate va puteti elibera 2 minute sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta - legislatia vad ca este intr-o continua schimbare (ceea ce este si normal) si foarte confuzanta
Tatal meu este apicultor ( nu de mare anvergura ), a accesat si fonduri europene in trecut insa in prezent comercializeaza mierea la prieteni, rude si vecini. Mi-ar placea sa mentin traditia ramanand in bransa dar si sa aduc businessul in secolul 21 cu ajutorul unui site online.
Din ce inteleg, eu nu pot pur si simplu infiinta un SRL, sa imbuteliez mierea prin aceeasi mijloace ca tatal meu (borcane spalate si dezinfectate, umplute la canea/dozator) iar apoi sa o etichetez si sa o comercializez? Poate ma puteti ajuta cu intelegerea diferentelor modalitatilor de comercializare. Tatal meu din cate inteleg poate vinde mierea doar pe baza certificatului de producator (evident, niciun client nu i-a cerut prezenta actului pana acum), adica nu are nevoie de niciun act in plus pe cand eu vad ca as avea nevoie de tot felul de avize DSV, ANSVA, etc.

Daca ma puteti indruma pentru intrarea in legalitate v-as fi profund recunoscator, mentionez ca intentia este 100% corecta iar mierea tatalui meu pur si simplu cea mai buna si naturala

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
gabi_1992, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:03, 31 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa este, pe baza certificatului de producator, apicultorii (ca si alti producatori agricoli) isi pot vinde produsele local si in pietele unor orase invecinate, cu acordul primariilor. acest mod de comert este acceptat ca traditional si, fireste, e valabil pentru cantitati mici.
daca vreti "sa intrati in secolul 21", va trebui sa va aliniati la reglementarile HACCP impuse de Reglementarile UE si sa obtineti toate acordurile, avizele, aprobarile,... fiindca vanzarea online se poate face in toata tara si teoretic oriunde pe glob. si trebuie sa inregistrati o persoana juridica pentru aceasta.
cat despre legislatie, site-ul ANSVSA este bine garnisit cu toate cerintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri comert online MonaGeorgescu MonaGeorgescu Referitor la comertul online am urmatoarea situatie: O societate comerciala produce in Romania creme si integratori farmaceutici pe care le va vinde in clinici ... (vezi toată discuția)
Pfa realizare kit-uri la diverse machete in miniatura Adrian Antonescu Adrian Antonescu Buna ziua! As vrea sa realizez diverse machete in miniatura, de dimensiuni mici in sistem de kit-uri DIY (do it yourself). Practic clientul cumpara de la ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat constatator cu activitate la terti pt cod caen 4791 srl_d popescuteo popescuteo buna ziua, astazi am fost la Registrul comertului sa declar activitate la terti pt cod caen 4791( comert prin intermediul caselor de comenzi sau prin ... (vezi toată discuția)