Va rog frumos, poate va puteti elibera 2 minute sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta - legislatia vad ca este intr-o continua schimbare (ceea ce este si normal) si foarte confuzanta
Tatal meu este apicultor ( nu de mare anvergura ), a accesat si fonduri europene in trecut insa in prezent comercializeaza mierea la prieteni, rude si vecini. Mi-ar placea sa mentin traditia ramanand in bransa dar si sa aduc businessul in secolul 21 cu ajutorul unui site online.
Din ce inteleg, eu nu pot pur si simplu infiinta un SRL, sa imbuteliez mierea prin aceeasi mijloace ca tatal meu (borcane spalate si dezinfectate, umplute la canea/dozator) iar apoi sa o etichetez si sa o comercializez? Poate ma puteti ajuta cu intelegerea diferentelor modalitatilor de comercializare. Tatal meu din cate inteleg poate vinde mierea doar pe baza certificatului de producator (evident, niciun client nu i-a cerut prezenta actului pana acum), adica nu are nevoie de niciun act in plus pe cand eu vad ca as avea nevoie de tot felul de avize DSV, ANSVA, etc.
Daca ma puteti indruma pentru intrarea in legalitate v-as fi profund recunoscator, mentionez ca intentia este 100% corecta iar mierea tatalui meu pur si simplu cea mai buna si naturala
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
asa este, pe baza certificatului de producator, apicultorii (ca si alti producatori agricoli) isi pot vinde produsele local si in pietele unor orase invecinate, cu acordul primariilor. acest mod de comert este acceptat ca traditional si, fireste, e valabil pentru cantitati mici.
daca vreti "sa intrati in secolul 21", va trebui sa va aliniati la reglementarile HACCP impuse de Reglementarile UE si sa obtineti toate acordurile, avizele, aprobarile,... fiindca vanzarea online se poate face in toata tara si teoretic oriunde pe glob. si trebuie sa inregistrati o persoana juridica pentru aceasta.
cat despre legislatie, site-ul ANSVSA este bine garnisit cu toate cerintele.