avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ELIBERARE ADEVERINTA SALARIAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ELIBERARE ADEVERINTA SALARIAT

Ori de cate ori un salariat merge la medicul de familie i se cere o adeverinta de salariat din care sa rezulte ca este platitor de CAS. Este legala cererea medicilor de familie in conditiile in care ei sunt informati lunar de catre casa de sanatate cu privire la asiguratii platitori?
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 15:04, 13 Ianuarie 2010
Se pare ca este o practica curenta a medicilor de familie.
Dar medicul meu solicita o astfel de adeverinta doar daca elibereaza concediu medical ptr 14 zile.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu parca stiu ca aceasta adeverinta este reglementata in lege, nu mai stiu sigur daca in morme la lega 158 sau alt doc
Pt mine nu a fost nevoie de adeverinta decat atunci cand m-am inscris la medicul de familie de atunci nu mi sa mai solicitat deloc asa ceva...
In acel formular : Adeverinta tip de salariat pentru persoane angajate în conformitate cu prevederile Ordinului CNAS nr. 903/2007 este mentionat urmatorul fapt: -prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii...de aici poate solicitarea medicilor de familie de a primi la un anumit interval de timp adeverinte actualizate. Numai bine tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta speciala pentru gravide ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna seara. Sunt salariata gravida si trebuie sa fac niste analize la Clinica de boli infectioase din Cluj. Mi s-a spus de acolo ca le pot face gratuit, daca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru concediu medical Blancy Blancy Buna ziua, E o anumita adeverinta tip ce se elibereaza de angajator pentru obtinerea certificatului de concediu medical? Dar pentru spitalizare, tot ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru medicul de familie Vioreld Vioreld buna dimineata. in cazul in care am un salariat in somaj tehnic cf oug 28/2009, pe adeverinta eliberata pentru medicul de familie se trece acest lucru? dar ... (vezi toată discuția)