avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua,
Mama mea tocmai a iesit la pensie pentru limita de varsta. Ar putea solicita pensia de urmas (dupa tata) in locul pensiei ei, desi inca mai lucreaza cu contract individual de munca?
Stiti cumva care este procedura pentru a afla care ar fi pensia de urmas pe care ar putea sa o aiba, astfel incat sa vedem daca ar fi mai avantajos sa aleaga pensia de urmas in locul pensiei ei?(si daca este vreun termen limita de la primirea deciziei ei de pensionare in care poate solicita schimbarea sau se poate oricand)?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensia de urmas abel abel Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas = pensie invaliditate SorinMB SorinMB Mama mea nascuta in septembrie 1953 mama a 3 copii este vaduva din 2007.Tot in acel an a fost pensionata in gradul 2 de invaliditate si a optat pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei kontikki kontikki scuze, intrebarea mea este daca si cand poate mama mea beneficia de pensie anticipata? Repet, are varsta de 50 de ani, 20 de ani vechime in munca, a iesit ... (vezi toată discuția)