avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! În prezent am calitatea de suspect ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! În prezent am calitatea de suspect într-un dosar ...

Buna ziua! În prezent am calitatea de suspect într-un dosar penal, pentru infracțiunea prevăzută de art. 336 Codul Penal, mai exact conducerea cu permisul suspendat.
Eu stau fără permis din mai 2021 și as vrea sa știu dacă aceste luni pe care le stau fără permis pana la soluționarea dosarului se vor scădea dintr-o eventuala pedeapsa. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:04, 1 Februarie 2022
Infractiunea este prev. de art. 335 alin. 2 c.p. si se sanctioneaza cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Doar arestul preventiv se scade din pedeapsa.
Faptul ca nu aveți drept.de condus nu se ia în seamă.
Puteați apela la avocat daca vroiați o urgentare.
Legea permite asa ceva.

Este posibil sa mai aveți de așteptat 1 an sau chiar doi ani.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan si permis suspendat ionut1559 ionut1559 Buna seara am si eu o intrebare am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.53 in aerul expirat si permisul suspendat am fost de am dat probele de sange ce o sa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie la volan georgegeo2014 georgegeo2014 Am avut permisul suspendat pe o perioada de o luna de zile (pt staionare la semafor pe linia de tramvai). Apoi la 3 sapt am condus sub influenta alcoolului ... (vezi toată discuția)