Am doi copii minori rezultati din prima casatorie. In urma partajului am obtinut jumatate din pretul apartamentului pe care-l aveam cu fostul sot. Intre timp m-am recasatorit si doresc sa cumpar un apartament. Insa, avand in vedere faptul ca banii sunt rezultati din prima casatorie, cum trebuie sa procedez ca actul de vanzare-cumparare sa fie pe numele celor doi copii? Multumesc.
buna ziua!
cereti acordul autoritatii tutelare in vedera incuvintarii actului.
de asemenea o sa apara in contarct ca dvs veti fi procurator de fonduri pt minor.
buna seara.
puteti proceda astfel cum v-a sfatuit colega ioana .
daca temerea dvs. este legata de faptul ca imobilul cumparat in timpul casatoriei cu cel de-al doilea siot sa nu constituie bun comun cu acesta, aveti si urmatoarea posibilitate:
cu banii ce i-ati obtinut in urma partajului, puteti achizitiona un nou imobil, casatorita fiind. dar, sa se mentioneze in actul de vanzare-cumparare ca banii cu care se achizitioneaza acest imobil sunt banii proprii ai dvs., obtinuti anterior casatoriei cu cel de-al doilea sot. astfel imobilul va fii bun propriu al dvs.
trebuie insa sa aveti si inscrisuri doveditoare ( extras de cont, trasnfer, etc. ) .
Inscris doveditor am doar actul de vanzare-cumparare ce s-a facut la vanzarea apartamentului detinut impreuna cu fostul meu sot. Puteti sa-mi spuneti daca acesta este valabil? Multumesc.