avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire apartament de catre copilul minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire apartament de catre copilul minor

Am doi copii minori rezultati din prima casatorie. In urma partajului am obtinut jumatate din pretul apartamentului pe care-l aveam cu fostul sot. Intre timp m-am recasatorit si doresc sa cumpar un apartament. Insa, avand in vedere faptul ca banii sunt rezultati din prima casatorie, cum trebuie sa procedez ca actul de vanzare-cumparare sa fie pe numele celor doi copii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: acarmena , utilizator 19:59, 13 Ianuarie 2010
buna ziua!
cereti acordul autoritatii tutelare in vedera incuvintarii actului.
de asemenea o sa apara in contarct ca dvs veti fi procurator de fonduri pt minor.
Buna ziua!

In aceasta situatie contractul se va incheia si pe numele sotului?Sau va fi incheiat doar pe numele meu, avand in vedere ca eu sunt tutorele copiilor.
buna ziua!
dr de proprietate va fi dobandit de catre copii, dvs veti semna in calitate de reprezentant legal.
nu are nicio legatura cu sotul!
buna seara.
puteti proceda astfel cum v-a sfatuit colega ioana .
daca temerea dvs. este legata de faptul ca imobilul cumparat in timpul casatoriei cu cel de-al doilea siot sa nu constituie bun comun cu acesta, aveti si urmatoarea posibilitate:
cu banii ce i-ati obtinut in urma partajului, puteti achizitiona un nou imobil, casatorita fiind. dar, sa se mentioneze in actul de vanzare-cumparare ca banii cu care se achizitioneaza acest imobil sunt banii proprii ai dvs., obtinuti anterior casatoriei cu cel de-al doilea sot. astfel imobilul va fii bun propriu al dvs.
trebuie insa sa aveti si inscrisuri doveditoare ( extras de cont, trasnfer, etc. ) .
Buna seara.

Inscris doveditor am doar actul de vanzare-cumparare ce s-a facut la vanzarea apartamentului detinut impreuna cu fostul meu sot. Puteti sa-mi spuneti daca acesta este valabil? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri si copii dupa divort blaga elena blaga elena Sunt casatorita de 5 ani si am 2 copii (unul de 4 si unul de 1 an). As vrea sa stiu daca voi avea prioritatea legala de a mi se oferi copiii mie in locul ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare bogosianu bogosianu Buna ziua! Mama mea s-a despartit in fapt in 1978,in anul 1986 a obtinut de la stat un apartament,in 1991 a cumparat acest apartament,actul de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Cmparare apartament pentru fiica mea egkertsou egkertsou doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma ... (vezi toată discuția)