avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut! Sunt minor si vreau ca la 16 ani sa ma mut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut! Sunt minor si vreau ca la 16 ani sa ma mut singur.

Salut! Sunt minor si vreau ca la 16 ani sa ma mut singur. Nu am probleme cu parintii, pur si simplu vreau sa fiu mai independent. Este legal sa ma mut singur la 16 ani? Ce spune legea? Mama mi.a spus ca daca ii arat legea in care scrie ca ma pot muta singur de la 16 ani, ca imi va da acordul
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 2 Februarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desteapta mama ta. Din pacate pt tine, minorii locuiesc cu parintii, asa scrie in lege. Poti citi mai multe in legea 272/ 2004.
Poti cere emamciparea minorului in instanta, asta ar insemna sa primesti capacitate deplina de exercitiu mai devreme. O conditie insa, ar fi sa ai un loc de munca, sa te întreții singur.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, pentru căsătorie trebuie acordul părinților ... Chlau_dia Chlau_dia Bună seara, pentru căsătorie trebuie acordul părinților în scris? Sau sa vina ai de fata? Vreau sa ma mut împreună cu iubitul meu și părinți mei nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec din casa parintilor. ei ma pot impiedica, legal? andreineacsu andreineacsu Am 20 de ani si ma gandesc sa ma mut singur in alt oras, departe de parinti, sa ma intretin singur si sa pot face ce vreau. Ai mei nu sunt de acord cu asta si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut singur beniamin_bogdan2003 beniamin_bogdan2003 buna am 16 ani merg spre 17 si vreau sa ma mut singur cu dorinta de a imi lua viata in maini ,vreau sa muncesc ,sa vad cum este viata si toate cele ,nu ma ... (vezi toată discuția)