avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec din casa parintilor. Ei ma pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec din casa parintilor. Ei ma pot impiedica, legal?

Am 20 de ani si ma gandesc sa ma mut singur in alt oras, departe de parinti, sa ma intretin singur si sa pot face ce vreau. Ai mei nu sunt de acord cu asta si nici macar nu as vrea sa ii intreb pt ca s.ar speria. insa ma gandesc sa le las o scrisoare. Intrebarea mea este daca au vreun drept legal asupra mea, adica daca sa ma astept ca vin cu politia la usa dupa mine? Pur si simplu vreau sa fiu liber, nu vreau raul nimanui. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 22:10, 1 Iunie 2012
Ai 20 de ani, esti liber să faci ce doresti, nu te mai afli sub tutela.

Totusi, ar fi frumos daca ai discuta cu parintii inainte, incearca sa ii faci să inteleaga.
Ar fi chiar ideal sa poti sa te intreti singur si cred ca ai tai ar fi mandri de tine. Intrebare: ai o profesie care sa.ti permita sa stai departe de parinti si sa fi independent la 20 de ani? Iar ideea cu " sa fac ce vreau" afla ca nu vei putea sa faci ce vrei. Exista reguli chiar si cand esti independent. Totusi nu intoarce spatele brusc si fara sa te consulti cu ai tai. Ei te cunosc cel mai bine si nu iti doresc raul niciodata. Cel putin asa ar trebui sa fie. O zi buna.
a fi liber nu inseamna a trai singur in alt oras/ nu asta este solutia!
daca vrei sa fii singur o perioada poti sa pleci in excursie insotit de un cort.. sau te poti muta cu chirie..dar ai posibilitatea sa te sustii financiar? stii sa gatesti? sa calci? etc
Prietene ,daca vrei sa pleci, pleaca. Ai capacitate deplina de exercitiu inca de la varsta de 18 ani. Din punct de vedere juridic esti mai liber ca niciodata. Ca parintii iti vor bine? sunt de acord...dar nu toti parintii stiu ce este bine si ce nu...ei iti vor binele lor. Si Hitler a vrut binele Germaniei...
PROBLEMA: BANII!!! Tara nu iti permite sa fi independent. Dar poti incerca sa te specializezi pe ceva... habar nu am, daca esti bun pe calculatoare fura pe net, daca esti bun comerciant, vinde parfumuri, daca esti violent, vinde femei...habar nu am...dar ca sa reusesti sa supravietuiesti trebuie sa fi bun la ceva. Capitalismul este o jungla. Totul este permis ,pentru ca societatea nu mai este unita si nu te ajuta cu mare lucru.
Eu am fugit intr-o buna zi ca si tine...nu am reusit...dar nici nu am avut regrete. Pana la urma, pentru greselile tale nu poti da vina decat pe tine...pentru sfaturile proaste fie si ale parintilor...trebuie sa dai vina pe ei...si o sa fi frustrat.
Orice ai face, pana la urama sa faci FACULTATEA DE DREPT, pentru ca este cea mai frumoasa scoala in cadrul careia o sa participi. :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut! sunt minor si vreau ca la 16 ani sa ma mut singur. Adelin4242 Adelin4242 Salut! Sunt minor si vreau ca la 16 ani sa ma mut singur. Nu am probleme cu parintii, pur si simplu vreau sa fiu mai independent. Este legal sa ma mut singur ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu tatal meu Anonim1221 Anonim1221 Buna,sunt fata si am 13 ani.Parintii mei au divortat acum 6 ani si am ramas cu mama mea.De ceva timp (aprox 2 ani) nu ne mai intelegem.Mereu ne certam,avem ... (vezi toată discuția)
Bună seara, pentru căsătorie trebuie acordul părinților ... Chlau_dia Chlau_dia Bună seara, pentru căsătorie trebuie acordul părinților în scris? Sau sa vina ai de fata? Vreau sa ma mut împreună cu iubitul meu și părinți mei nu ... (vezi toată discuția)