Buna ziua! Am o intrebare referitor la GDPR. Locuiesc la casa, vecinul meu de vis-a-vissi-a deschis o afacere cu inchirieri autoturisme. Cel putin 6 masini si le parcheaza langa gardul meu pe trotuar, creandu-mi un disconfort, singurul loc la care am acces este poarta de intrare pe proprietate. Si-a montat camera de supraveghere pe coama casei lui (P+1) cu vedere spre locul unde-si parcheaza masinile, deci, implicit si la poarta si curtea mea din fata casei. L-am rugat sa nu mai parcheze langa proprietatea mea, iar raspunsul lui a fost: "Este domeniu public si fac ce vreau". Cand doresc sa ies cu masina din curte, imi este obstructionata vizibilitatea stanga-dreapta. Cum l-as putea obliga sa isi demonteze acea camera care efectiv monitorizeaza orice miscare atat de pe strada cat si in propria-mi curte? La ce organ abilitat ar trebui sa ma adresez? Si ce lege as putea sa o invoc? Multumesc!
Politia - Codul Rutier pentru parcare neregulamentara
plangere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pt filmarea proprietatii dumneavoastra.