avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am 2 contracte pe perioadă nedeterminată ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am 2 contracte pe perioadă nedeterminată cu funcții ...

Bună ziua! Am 2 contracte pe perioadă nedeterminată cu funcții diferite un contract de 8ore si unul de 4 ore .am fost in carantină fiind contact direct si am facut si covid am concediu medical pe carantină si boală, la locul de munca mi au plătit doar pt contractul de 8 ore si pt cel de 4 Nu că cică nu se plateste pentru amandoua, de ce atata timp cat imi opresc contribuțiile pe amândouă contractele si am 1an la al doilea contract .au dreptul știu că am mai avut cm după 6 luni si mi l a plătit acum sau schimbat fetele la rh si poate nu stiu sigur .astp raspuns. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 2 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Pentru persoana asigurată care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare", se stipulează în OUG 158/2005.
acest răspuns util
eu zic sa suni la casa de sanatate de unde esti
acest răspuns util
Trebuie să vi-l plătească. Rugați-le să se mai documenteze sau să sune la casa de sănătate de care aparțineți.
Aveți aici un articol pe acest subiect:
www.avocatnet.ro/articol_596...

E destul de clar că un angajat care nu este apt să meargă la muncă la un angajator, nu e apt de muncă să meargă nici la celălalt în aceeași perioadă de timp. În plus, de vara asta, în ordonanță a intrat și o sancțiune pentru cei care intră în medical doar la un angajator și la altul/alții încă lucrează. Conform OUG nr. 74/2021, care a modificat OUG 158, începând cu data de 1 august, desfășurarea activității “la unul dintre angajatori în perioada în care la celălalt/ceilalți angajator/angajatori a prezentat certificat/certificate de concediu medical” va constitui contravenție care va fi sancționată “cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, precum și neplata/recuperarea indemnizației de asigurări sociale de sănătate”.
-------
Deși în ordonanță nu se specifică expres care e situația celor cu mai multe contracte la același angajator, prevederea citată mai sus din ordonanță poate fi aplicată și în acest caz, întrucât scopul acordării concediului și indemnizației decontate de stat, luând în considerare și sancțiunea pentru cei care intră în medical doar la unii dintre angajatori, vizează fiecare contract de muncă în parte, nu neapărat fiecare contract de muncă încheiat obligatoriu cu alt angajator. În practică, subliniază numeroși contabili, regulile de mai sus se transpun la nivelul aceluiași angajator, respectiv, pe un contract de muncă se folosește originalul certificatului medical, iar pe celălalt contract copia conformă.
Bună ziua! Multumesc de răspuns! O să le rog să se documenteze .Am acelasi angajator 2 contracte pe 2 funcții diferite.
Încă ceva am auzit că pot avea deducere de impozit că am 2 copii minori ,de 3 ani nu am nici o deducere pt impozit (de 3 ani la acelasi angajator) le voi spune si despre asta ,dar din urmă mai pot recupera că în tot acest timp nu am beneficiat de deducere ? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Salarizare Ganna Ganna Buna seara, Un salariat care are doua contracte la aceeasi societate intr-o luna (contact “a“ – perioada 1 – 16 ale lunii; contract ... (vezi toată discuția)
2 cim la aceeasi sc denisa2011 denisa2011 am dat peste o sc care are 2 cim la aceasi sc: unul de 8 ore si unul cu 4 ore.Pana aici toate si frumoase, problema este ca staul din punctul meu de vedere nu ... (vezi toată discuția)
Functia de baza danabode danabode Buna Am o nelamurire in ceea ce priveste functia de baza. Sunt angajata la o societate comerciala cu un sfert de norma(2 ore pe zi), unde am un salariu ... (vezi toată discuția)