avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cineva apropiat dorește o informație din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cineva apropiat dorește o informație din partea ...

Buna ziua! Cineva apropiat dorește o informație din partea dumneavoastră : persoana este căsătorită , au împreuna și un copil , căruia aceasta persoana i-a donat un apartament ( apartament primit la rândul sau de la părinți, prin donație, deci fără a aparține acest apartament și celuilalt soț. Copilul major ( din motive personale, parca dorește sa plece din țara, nu contează motivul), vrea sa renunțe la acest apartament in favoarea părintelui care i l a donat , așa a decis. Întrebare: cum poate , in ce mod legal poate face acest lucru încât acest apartament sa devină din nou DOAR PROPRIETATEA PERSONALĂ A PĂRINTELUI CE I L A DONAT , NU ȘI A CELUILALT SOȚ , așa cum a fost și înainte sa i l doneze copilului? Deoarece părinții sunt căsătoriți , deci sa nu devină bun comun?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:48, 3 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa i-l doneze înapoi părintelui respectiv.
Mulțumesc ! Și dacă, vreodată, copilul va reveni in țara sau va dori din nou apartamentul, pentru ca parintele ce i l a dat vrea sa fie al copilului din nou, va putea sa i l doneze din nou? Ca și prima data? Sau eu știu? Mulțumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Deși ar fi totuși de preferat sa nu facă ping pong cu imobilul la nesfârșit și sa se hotărască cui rămâne.
Va mulțumesc frumos!
In cazul in care se dorește și s au hotărât sa facă Donația apartamentului de către copil , părintelui ce i l a donat , ce acte sunt nevoie la notar, in vederea încheierii noului act de donație ?

Alte discuții în legătură

Partaj madi1206 madi1206 Buna ziua! Din nou :rolleyes: Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)
Când mi-au donat apartamentul, părinții au declarat (sfătuiți de notar) că au un singur copil, ceea ce nu e adevărat. cum pot anula acest act? Marian_200 Marian_200 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mi-au donat in urma cu 20 ani un apartament specificand in act ca au o singura fiica, ceea ce nu era ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? cum e mai bine? blueyed blueyed Buna ziua, Am incercat sa gasesc acest subiect pe forum, fie nu am cautat cum trebuie, fie nu s-a discutat. In orice caz, ca un sfat, titlul topicului, la ... (vezi toată discuția)