Vă dați seama că (vă) puteți face mult rău?
Atât în varianta în care vorbiți despre dvs. înșivă ... la persoana a III-a (adică sunteți
implicată, dar, ca multor altora de pe aici, vă place stilul „întreb pentru un prieten”, fără a realiza că un răspuns bun depinde de cine întreabă.)
Cât și în varianta în care ne povestiți nouă din ce ați înțeles („
parcă dorește să...) și retransmiteți din ce ați priceput.
Or, pentru un răspuns
bun trebuie cunoscut: CINE, mai exact, CE vrea/urmărește, mai exact, și mai ales DE CE (sau care este
motivul determinant - acela intern, subiectiv, care ar trebui „spovedit” între 4 pân la 6 ochi - dacă ascultătorul e purtător de ochelari ca mine).
Am zis „
bun”, adică adaptat situației concrete. (că „
în mod legal” făcură acte și aceia care au ajuns să doarmă la hotelul de un miliard de stele, după vreo executare silită). Legal nu este sinonim cu profitabil.
Câtă vreme nu cunosc
motivul determinant, jocul acesta de-a donațiile mi se pare ... absurd (ca să nu zic altfel).
Mi se pare doar un fel de a
ridica la pătrat toate dezavantajele ce ar fi trebuit bine cântărite la vremea când a fost făcut contractul dintâi. (și pot să pun pariu că nu au fost, altminteri nu se năștea noua situație).
alinagal27@yahoo.com a scris:
Întrebare: cum poate , in ce mod legal poate face acest lucru ...
Întrebarea corectă este:
care ar fi calea de urmat pentru a ajunge la ... sau pentru a evita să ... (motivul determinant).
Altfel, există riscul ca „
acest lucru” (deja găsit) să fie o cale care duce în (altă) prăpastie. Sau o modalitate de a cădea din lac în puț. Or, dacă vrea careva să se azvârle, poate. Dar măcar să nu mă întrebe (ori să nu-i povestiți dvs.)
cum.
Așa încât, cel mai bun sfat pe care-l puteți da cineva-ului apropiat, este să discute direct cu un avocat.