avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,un prieten are o casa cumparata cu fosta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,un prieten are o casa cumparata cu fosta concubina ...

Buna ziua,un prieten are o casa cumparata cu fosta concubina ,el vrea sa cumpere partea ei.Cum trebuie să procedeze? Se fac acte normale de vanzare cumpărare? Ea vrea sa vândă.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 3 Februarie 2022
Merg.la un notar si perfecteaza actele de vanzare-cumparare,nu exista o procedura speciala datorata faptului ca sunt concubini.Practic cumpara cota parte aparținând concubinei..
Fac partaj ( ies din indiviziune) la notar. El preia si cota ei si ii da sulta in schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Partaj sau vanzare sisjsnsm sisjsnsm Buna ziua. Suntem 3 mostenitori pentru o garsoniera si unul doreste sa o cumpere de la ceilalti 2. Este mai ok sa facem contract de vanzare cumparare sau ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)