avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Co-debitor in cadrul unui contract de credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Co-debitor in cadrul unui contract de credit

Care sunt pasii de urmat pentru excluderea unei persoane ramasa co-platitor/co-debitor ca urmare a partajului intr-un contract de credit ipotecar Prima Casa?
Mentionez ca proprietarul apartamentului in urma partajului nu poate indeplini conditiile bancii pentru inlocuire co-platitor/co-debitor. Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
Andrey28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrey28 , utilizator 19:07, 4 Februarie 2022
Da, banca imi zice ca ei nu pot sa emita un simplu act aditional la contractul de credit si ca trebuie sa startam un alt credit in aceleasi conditii ca cel initial, cu evaluare imobil, cu trimis dosar la fond si in care sa figureze actuala mea sotie., desi ma incadrez fara probleme cu venitul. Multumesc!

gi-jane2 a scris:

in urma solutiei definitive, am depus hotararea legalizata, plata sultei,

asta inseamna sa nu faci ce trebuie de la inceput. dvs cand ati facut partaj, trebuia citata si banca daca voiati ca dvs sa preluati creditul sau dansa sa fie scoasa
.
din pacate pt sotia dvs, nu va avea castig de cauza, ca nu e ceva ce puteti face pe de-o parte, deci nu tine de dvs decat in msaura sa solicitati, dar nu sa si obtineti si 2, nu poate dovedi ca in lipsa acestui credit, ar fi putut obtine finantare.
imi solicita sa deschid un nou contract de credit Noua Casa in care sa figureze actuala sotie (care deja este beneficiar Prima Casa) pentru a-l inlocui pe cel curent,

in ce priveste banca, ori ati inteles gresit, ori e aberatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Alice_25 Alice_25 Buna seara, In anul 2010 am cumparat o locuinta prin programul \'Prima Casa\' pentru care achit in continuare ratele lunar. Momentan ma aflu intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Apartament "prima casa" partaj divort divort2011 divort2011 Buna ziua! Sunt in situatia urmatoare: la inceputul acestui an am cumparat un apartament prin programul \"prima casa\". Ma aflu in pragul unui divort si as ... (vezi toată discuția)
Excludere co-platitor/co-debitor din credit prima casa dupa partaj Andrey28 Andrey28 Buna ziua! As avea ne voie de ajutor cu un raspuns la urmatoarea speta: In urma partajului din urma cu cativa ani s-a stabilit ca la mine sa ramana ... (vezi toată discuția)