avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Daca mama mea a facut act pe numele surorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Daca mama mea a facut act pe numele surorii mele pentru ...

Buna ziua. Daca mama mea a facut act pe numele surorii mele pentru casa,eu si cealaltă sora a noastra mai putem face ceva sa atacam acel act de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:02, 3 Februarie 2022
ce act ??
Ia trecut casa pe numele ei
am inteles, dar prin ce act ??
donatie, contract de intretinere, vanzare cumparare....
Nu stiu detalii deocamdata. Dar cred ca este vorba de vanzare cumpărare. Dar daca tot ati mentionat, care din ele poate fi atacat? Consider ca si noi avem dreptul la casa aceea. Nu doar sora
Toate pot fi atacate, acum depinde de motiv...
Spre exemplu... actul de donatie poate fi atacat pentru rezerva succesorala, actul de vanzare-cumparare-daca a fost o vanzare fictiva ( sora nu a platit pretul pietei pe acele bunuri).
Un avocat va poate lamuri mai bine dupa ce vede actul...
Cat este in viata, mama dvs. poate face ce doreste cu bunurile proprii, nu este obligata sa va lase ceva.

Alte discuții în legătură

Imobiliare emy86 emy86 Vroiam sa stiu daca mama avand doi copii poate sa lase la unul din copii casa fara semnatura celuilalt (vezi toată discuția)
Cum poate face tata ca sa nu avem probleme cu sora vitrega la mostenire... ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit pentru scurt timp acum mult timp si a avut o fiica, dupa care s-a recasatorit cu mama si a avut doi copii, pe mine si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!va rog sa-mi spuneti daca mai am vreun drept asupra ... 11WAL 11WAL Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreun drept asupra unei case in care a ramas sora mea impreuna cu sotul,copii si mama,dupa ce mama i-a facut act de ... (vezi toată discuția)