avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreun drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreun drept asupra ...

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreun drept asupra unei case in care a ramas sora mea impreuna cu sotul,copii si mama,dupa ce mama i-a facut act de proprietate la casa pe numele surorii mele fara a ma instiinta si pe mine despre aceasta fapta?Mentionez ca nu stiu prin ce mod i-a facut actele surorii.Exista vreo modalitate de ai face actele pe numele surorii fara sa am nici un drept de al ataca in instanta?(exclus fiind actul de vanzare- cumparare cu clauza).Consider ca este casa parinteasca si am drept din proprietate.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:14, 25 Ianuarie 2022
Mergeti la un avocat,achitati o consultatie si va lamuriti .Se pot face verificari ls taxe si impozite, la Cartea Funciara daca imonilul e intabulat etc.In functie de act exista variante...
daca casa era bunul propriu al mamei, avea dreptulk sa faca ce doreste cu casa ei, nu avea de ce sa va instiinteze.
daca a donat si daca la data decesului ei nu ma aveti ce mosteni, puteti ataca donatia pe motiv ca va incalca rezerva succesorala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Impartire casa parinteasca crin28 crin28 Situatie: In casa parinteasca s-au nascut frate si sora. Fratele intretine mama, iar sora, in prezent, e plecata in strainatate (de 5 ani). Casa a fost pe ... (vezi toată discuția)
Act de donatie Aurora Lisov Aurora Lisov Situatia mea : mama mea are 2 proprietati o casa la tara si garsoniera la oras . Noi santem 3 fratii ,nu avem tata s-au despartit si el nu ara nici un drept ... (vezi toată discuția)