avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Situatia mea : mama mea are 2 proprietati o casa la tara si garsoniera la oras . Noi santem 3 fratii ,nu avem tata s-au despartit si el nu ara nici un drept asupra acestora,eu sat casatorita si fratele meu ,sora mea mai mica nu .Mama vrea sa-mi lase mie casa de la tara si surorii garsoniera ,fratelui nimic .Ce acte trbuiesc facute ca nici sotul meu sa nu aibe dreptul la casa dupa decesul mamei ,si nici fratii mei sa nu ma poata ataca ? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
buna ziua!
daca doriti sa dobanditi imobilul ca bun propriu, singurul act pe care l-ar putea incheia mama dvs cu dvs ar fi un contract de donatie.
dar donatia este supusa reductiunii in cazul in care incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Donatie -succesiune ancady2003 ancady2003 Buna ziua, Suntem 3 frati (2 surori si un frate) si ne-au murit ambii parinti. Tata in 2003 si mama anul acesta in luna martie. Dupa decesul tatalui s-a ... (vezi toată discuția)
Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 teren arabil, ... MIREA  FLORIN MIREA FLORIN Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 teren arabil, actul stipulează,:\" prezenta donație face parte din cotitatea disponibila si o scutesc ... (vezi toată discuția)