avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 teren arabil, ...

Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 teren arabil, actul stipulează,:" prezenta donație face parte din cotitatea disponibila si o scutesc de raport la o eventuala dezbatere succesorala", (mentionez ca ceilalti frati au primit bani pt achiziționarea unor apartamente, )După decesul tatalui in 2004, nu s a deschis succesiune, alte bunuri neexistând. Acum sora imi cere jumatate din pamantul donat Ce pot obtine in instanta, actualii mostenitori rezervatari, ? mama , frate, sora dar eu ce pot pastra din donatie daca nu detin dovezi ca ei au primit bani de case?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:03, 1 Noiembrie 2024
Terenul a fost doar al tatalui sau a fost bun comun, dobandit cu mama?
Doar tata figureaza pe titlu de proprietate, desi era căsătorit cu mama, terenul e obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate pe L 18 in 1997, cand a facut donatia catre mine si sotia mea..chiar la indemnul mamei, care azi s a sucit si vrea sa dea si surorii , desi i a dat inaintea donatiei bani sa cumpere un apartament unde sa stau si eu.. eram necăsătoriț...

raluk0207 a scris:

Terenul a fost doar al tatalui sau a fost bun comun, dobandit cu mama?

Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
MIREA FLORIN, utilizator
Și mama și fratii dvs sunt moștenitori rezervatari.
Ce poate obține sora este rezerva succesorala (jumatate din cota legala).
Aceasta depinde de "pozitia" mamei și a celorlalți frati. Au și ei pretenții la rezerva lor?
Apoi, un alt aspect: în afara de acest teren, tata mai avea și alte bunuri în proprietate, la data decesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters98379 ContSters98379 Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol octavian63 octavian63 Buna ziua tatal meu a dobandit prin retrocedare de la bunicul sau un teren agricol ; intrebarea mea este daca la decesul lui mama mea va avea drept de ... (vezi toată discuția)
Contract donație teren Nick 3791 Nick 3791 Tatăl meu a moștenit o suprafață de teren (decedați ambii părinții) fiind unicul moștenitor.Din prima căsătorie a lui ,am rezultat trei copii,din a ... (vezi toată discuția)