avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. In urma cu aproximativ 3 luni mi-a fost ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. In urma cu aproximativ 3 luni mi-a fost ridicat autoturismul ...

Buna ziua.
In urma cu aproximativ 3 luni mi-a fost ridicat autoturismul parcat corespunzator, de catre politia locala pe motiv ca ar fi autoturism fara stapan. Autoturismul este inmatriculat pe numele tatalui meu decedat in anul 2000. Perioada de 3 luni se datoreaza faptului ca politia locala a trimis cazul departamentului juridic din cadrul primariei si au asteptat un raspuns pentru a decide daca imi vor restitui sau nu autoturismul in urma cererii mele facute pentru acst lucru. Primaria chiar mi-a trimis un mail prin care mi-au spus sa astept pana cand vor lua o decizie. Acum pentru restituire politia locala ma obliga sa fac actul de mostenire trecand autoturismul pe numele meu si doreste sa ma amendeze dupa aceasta cu suma de 2000 (doua mii) RON. Intrucat ei sustin ca m-au instiintat inainte iar eu (neavand la cunostinta acest lucru) nu m-am conformat sa o mut de pe locul care era parcat in termen de 10 zile, ei au decis ca au avut tot dreptul sa faca acest lucru iar amenda este intemeiata. Doresc sa mentionez ca ei au pus un afis pe usa intrarii scarii blocului unde locuia tatal meu decedat, dar eu nemaiavand niciun fel de lagatura cu acea adresa din anul 2000 de cand apartamentul de acolo a fost vandut nu am avut nicun fel de a lua la cunostinta despre aceasta. La fel au spus ca au lastat o instiintare pe parbrizul autoturismului, dar probabil aceasta a fost luata de altcineva, eu negasind nimic pe parbriz. Autoturismul a fost pur si simplu ridicat cand eu nu ma aflam acasa, eu chiar fiind speriat cand am ajuns acasa si am constatat disparitia lui. Din aceasta cauza chiar am sunat la 112 crezand ca a fost furat in prima faza. Ce pot face pentru a anula decizia politiei locale de a ma amenda pentru un lucru care nu a fost facut intentionat, si anume nestiind ca este ilegal sa parchezi masina pe drumurile publice daca nu esti proprietar in acte ci doar mostenitor legal? Reamintesc ca ei sunt de acord cu restituirea doar in cazul in care finalizez procedura de mostenire si platesc suma de 2000 RON.
Cel mai recent răspuns: Maciupiciu , utilizator 03:58, 16 Noiembrie 2023
anume nestiind ca este ilegal sa parchezi masina pe drumurile publice daca nu esti proprietar in acte ci doar mostenitor legal?

Nu asta e ilegal ci sa abandonezi masina pe drumurile publice.
Politia nu are cum sa va dea masna decat daca divediti ca sunteți proprietar.
De acord, dar trebuie sa mi-o ridice si ma amendeze pentru faptul ca eu nu am facut acte pe numele meu? Mentionez ca masina NU era abandonata, o foloseam din cand in cand, nu cu regularitate dar cel putin o data la 2-3 saptamani cel putin. Masina nu se afla intr-o stare de abandon, nu prezenta avarii si era intretinuta.
Intrebati intai in ce baza va amendeaza.
Ei spun ca in baza legii 421din 27 iunie 2002 in urma unor sesizari a unor persoane pe care nu le ei pot divulga.
Intrucat autoturismul nu era avariat sau abandonat, singurul lucru de care se puteau lega este ca nu avea ITP-ul valabil la acea data, povestea suna a executare la comanda si santaj. Problema este ca nu stiu cum as putea sa ii dau in judecata pentru acest lucru, sau pentru ce altceva sa imi pot recupera autoturismul fara amenda, dat fiind ca nu am incalcat nici o lege, autoturismul fiind in regula, parcat regulamentar si fara sa deranjeze in niciun fel traficul sau spatiul public.
deocamdata masina nu va apartine, deci daca o vreti, trebuie sa o inmatriculati pe numele dvs, apoi, puteti contesta amenda daca o luati.

Alte discuții în legătură

Auto avariata grav - cum o pot vinde? mihneaandrei mihneaandrei Posed un autoturism fabricatie 2001, inmatriculat, care a suferit o avarie destul de insemnata, iar costul reparatiei ar depasi costul masinii puse la vanzare ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei masini neinmatriculate pe domeniul public lucian1980 lucian1980 Buna ziua De curand am cumparat o masina adusa din austria , pentru a inmatricula masina am nevoie de mai mult timp , intre timp nu a trecut 3 zile de cand am ... (vezi toată discuția)
Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)